ep donald trump
Contacto

El president de EEUE, Donald Trump, continua insistint en les seves primeres prediccions sobre la Covid-19 malgrat l'incessant augment de casos al país. Certes zones, com Los Angeles o Florida, demanen més mesures per contenir els brots perquè estan "fora de control", encara que el republicà no creu que calgui imposar noves restriccions ni obligar a portar màscara. "El temps em donarà la raó. El coronavirus desapareixerà", ha dit.

Així s'ha expressat en una entrevista en Fox News, en la qual ha assegurat que "probablement he tingut més raó que ningú" sobre aquest assumpte i ha minimitzat l'impacte de la pandèmia. L'entrevista, que ha fet el periodista Chris Wallace, ha estat tibant, ja que tots dos s'han embolicat després d'assegurar Trump que els EUA té una de les taxes de mortalitat per Covid-19 més baixes de tot el món, quan la veritat és que 3,8 milions de persones han donat positiu (encapçala la llista i té gairebé tants contagis com la suma dels tres països següents a la llista) i el coronavirus ha matat 140.477 persones al país.

"Amb el temps tindré raó", ha assegurat Trump durant el cara a cara. I quan Wallace ha rigut, Trump ha insistit. "Vaig dir que desapareixerà. Ho diré de nou: desapareixerà... i tindré raó", ha remarcat. A més, creu que aquestes declaracions, que porta repetint des del mes de febrer, no el desacrediten.

I és que segons Trump, tot i l'augment de positius, molts d'ells "són joves que es curaran en un dia" perquè només "tenen un refredat". Les proves als EUA han augmentat un 37%, però els positius han crescut un 194%, encara que no per això el president pensa canviar la seva postura sobre les màscares. "No", ha respost en ser preguntat si les farà d'ús obligatori. La raó? "Vull que la gent tingui una certa llibertat", ha explicat, assenyalant que no està d'acord amb l'afirmació que "si tothom porta una màscara tot desapareix".

D'altra banda, a la pregunta de si assumeix la responsabilitat de no tenir una política federal sobre el coronavirus, Trump ha estat categòric: "Mira, jo em responsabilitzo sempre de tot perquè, en última instància, també és la meva feina. He passar llista i demanar que es retin comptes. Alguns governadors ho han fet bé, uns altres ho han fet malament. Tenim més proves que qualsevol altre país del món".

Noticias relacionadas

contador