teslacb44

Tesla s'ha entrebancat. La fabricant de cotxes elèctrics no ha passat la ITV de l'S&P 500 per deixar el Nasdaq i fer el salt a aquest índex. En lloc seu, han estat tres les companyies triades: Etsy, Catalent i Teradyne. I tres són precisament les raons per les quals a Elon Musk se li està escalfant el xampany: "demanda, liquiditat i la Xina".

  • 168,29$
  • -1,11%

Ho diu Gordon Johnson, de GLJ Research, en un post del qual es fan ressò al portal ZeroHedge:

-Problemes d'efectiu: Tesla s'ha mostrat més desesperada del que els analistes esperaven. "Va dur a terme la seva ampliació de capital divendres passat, en menys d'una setmana, i abans que els inversors sabessin que es quedava fora de l'S&P", argumenta Johnson.

"Molts analistes de Tesla, entre els quals m'incloc, pensàvem que trigaria un o dos trimestres a fer-ho, demostrant que la companyia necessita els diners desesperadament, ara", segueix.

"Un negoci que perd diners perpètuament però pot recaptar-lo, no és un negoci sostenible", postil·la. Johnson recorda que Musk va assegurar després del primer trimestre del 2019 que Tesla seria rendible sempre i que no necessitaria recaptar capital de nou.

Un trimestre més tard, el fabricant anunciava pèrdues de 700 milions de dòlars. Casualment des d'aleshores, Tesla ha recaptat un total de 10.000 milions de dòlars en ampliacions de capital.

-Problemes de demanda: Tesla té plans d'obrir dues noves fàbriques als EUA, a la qual se sumen la gigafactoria a la Xina i la que ja està construint a Alemanya. Totes elles li permetran fabricar entre 700.000 i 1 milió de cotxes més de l'esperat per a finals d'enguany. "La demanda global de Tesla és actualment insuficient per fer sostenible la capacitat productiva de la companyia... i això sense considerar els seus plans d'expansió", alerta Johnson.

-La Xina: Tesla només ha venut 11.800 dels seus cotxes a la Xina a l'agost del 2020 pels 12.700 automòbils que va produir a la seva gigafactoria basada al gegant asiàtic. De fet, Johnson apunta que aquesta fàbrica treballant a un 50% de la seva capacitat per l'escassa demanda al país.

D'altres fabricants com ara GM i BYD s'han aprofitat del seu mal moment i els de Musk han caigut des de la primera plaça a la tercera quant a vendes de cotxes elèctrics a la segona major economia del món.

Noticias relacionadas

contador