ep wall street senal
Bryan Smith/ZUMA Wire/dpa - Archivo

Wall Street anticipa una suau recollida de beneficis després dels màxims històrics marcats divendres passat pel Dow Jones i l'S&P 500. El principal indicador mundial avança ia un 11,4% aquest any, xifra que indica l'aposta dels inversors per la renda variable nord-americana.

  • 34.230,34
  • -

A nivell empresarial, Coca-Cola, IBM i United Airlines presentaran els seus resultats aquest dilluns, dins de la temporada de comptes del primer trimestre, que es va iniciar la setmana amb bones xifres presentades pels grans bancs nord-americans.

Els analistes segueixen sent molt positius amb les borses mundials, a causa d'unes dades econòmiques que evidencien una recuperació en forma de boom econòmic. Les dades publicades corresponents al mes de març, com les vendes al detall, la inflació i els indicadors PMI, indiquen que l'activitat està creixent amb molta força i que seguirà així durant els propers mesos.

Així, els analistes d'UBS han elevat el seu objectiu de pujada per a l'S&P 500 a final d'any fins als 4.400 punts, cosa que anticipa un potencial alcista del 5% sobre els preus actuals. "Si bé invertir en màxims històrics pot ser aclaparador per a alguns, creiem que hi ha més potencial per davant", han assenyalat els seus experts.

Després de dues rondes d'estímul implementades durant el trimestre i l'esforç de vacunació en curs, hi ha una creixent evidència que l'activitat econòmica dels Estats Units s'està recuperant. Les últimes dades laborals, les lectures de la confiança empresarial i les vendes al detall apunten a una forta recuperació", han afegit.

Sobre la vacunació amb Johnson & Johnson, que ha estat suspesa per la seva possible relació amb trombes, Anthony Fauci, el responsable en la lluita contra la pandèmia als EUA, ha comentat que l'FDA es pronunciarà durant els pròxims dies i que "probablement hi haurà algun tipus d'advertència, restricció o avaluació de riscos", però que se seguirà recomanant el seu ús.

A altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,3%, fins als 62,95 dòlars, mentre l'euro s'aprecia un 0,34% i es canvia a 1,2024 dòlars. A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys baixa fins a l'1,55% i l'unça d'or puja un 0,4%, fins als 1.787 dòlars.

Un dels factors que ha contribuït al bon tot de les borses és que, malgrat aquests senyals de fort creixement, la rendibilitat del deute públic nord-americà no ha repuntat per sobre del seu màxim anual marcat recentment a l'1,75%, en el cas del bo a 10 anys.

Finalment, el bitcoin es va desplomar aquest diumenge fins a nivells dels 57.000 dòlars, després d'haver marcat màxims històrics la setmana passada per sobre de 65.000 dòlars.

Noticias relacionadas

contador