coronavirus-un-comite-d-experts-recommande-l-autorisation-du-vaccin-j-j-aux-usa
146,14$
  • -0,68$
  • -0,46%

El doctor Anthony Fauci, assessor principal a la Casa Blanca sobre la pandèmia, espera que divendres que ve es prengui una decisió sobre la vacuna de Johnson & Johnson (J & J) contra la Covid-19.

El Comitè Assessor sobre Pràctiques d'Immunització dels CDC votarà si es reprèn o no l'aplicació del sèrum de la farmacèutica. L'epidemiòleg ha assegurat, en declaracions a CNN, que "necessitem prendre una decisió divendres d'una manera o una altra".

Fauci va dir que no volia avançar el CDC i l'FDA, però va afegir que esperava que els experts recomanessin "algun tipus d'advertència o restricció" sobre l'ús de la vacuna.

L'ús de la vacuna de J&J es va suspendre la setmana passada després que sis persones als Estats Units desenvolupessin un rar trastorn que implica la formació de coàguls, d'un total de set milions de vacunats amb aquest compost.

L'inusual trastorn inclou coàguls de sang al cervell combinats amb baixos nivells de plaquetes, cèl·lules sanguínies que normalment promouen la coagulació. La combinació, que pot causar coagulació i hemorràgia al mateix temps, es va documentar inicialment en sis dones d'entre 18 i 48 anys que havien rebut la vacuna entre una i tres setmanes abans. Una de les dones va morir i una altra va ser hospitalitzada en estat crític.

Aquest patró ha suscitat preguntes sobre si la vacunació podria reprendre en els homes o en les persones grans. No obstant això, com les dones ocupen més llocs de treball al sector sanitari per la qual cosa s'ha prioritzat la seva vacunació, no està clar fins a quin punt el problema podria afectar també els homes. Dimecres es van identificar dos casos més d'aquest trastorn de la coagulació, un d'ells en un home que havia rebut la vacuna en un assaig clínic.

Al voltant de 131.200.000 de persones als Estats Units han rebut almenys una dosi de la vacuna de la Covid-19, és a dir, aproximadament la meitat dels adults nord-americans, segons el CDC. Més de set milions d'aquestes persones han rebut la injecció de Johnson & Johnson. Si hi ha una relació entre la vacuna i el trastorn de coagulació, el risc segueix sent extremadament baix, diuen els experts.

Noticias relacionadas

contador