jack-ma-fondateur-de-alibaba-reconnait-son-impuissance-face-a-al-contrefacon-chine

Ant Group està explorant les opcions perquè el seu fundador, Jack Ma, es desprengui del seu participació al gegant de la tecnologia financera i en cedeixi el control, ja que les reunions amb els reguladors xinesos van indicar que la mesura podria ajudar a l'empresa davant l'escrutini de Pequín sobre el seu negoci.

Funcionaris del banc central, el Banc Popular de la Xina i el regulador financer Comissió Reguladora de la Banca i les assegurances de la Xina van mantenir converses entre gener i març amb Ma i Ant per separat, durant les quals es va discutir la possibilitat que el magnat sortís de l'empresa.

Ant Group està explorant opcions perquè el seu fundador, Jack Ma, es desprengui de la seva participació en el gegant de la tecnologia financera i en cedeixi el control, ja que les reunions amb els reguladors xinesos van assenyalar a la companyia que la mesura podria ajudar a traçar una línia sota l'escrutini de Pequín sobre el seu negoci, segons una font familiaritzada amb el pensament dels reguladors i dues persones amb estrets vincles amb la companyia.

Reuters informa per primera vegada dels detalls de l'última ronda de reunions i de les discussions sobre el futur del control de Ma sobre Ant, exercit a través d'una complicada estructura de vehicles d'inversió. The Wall Street Journal ha informat prèviament que Ma havia ofert durant una reunió de novembre amb els reguladors cedir parts d'Ant al govern xinès.

Ant va negar que s'estigués considerant una desinversió de la participació de Ma. "La desinversió de la participació del senyor Ma en Ant Group mai ha estat objecte de converses amb ningú", va dir un portaveu d'Ant en un comunicat.

Reuters no va poder determinar si Ant i Ma procedirien amb una opció de desinversió, i si és així, quina. La companyia esperava que la participació de Ma, que està valorada en milers de milions de dòlars, pogués ser venuda als inversors existents en Ant o en la seva filial de comerç electrònic Alibaba Holding Ltd sense involucrar cap entitat externa, va dir una de les fonts amb vincles amb la companyia.

Però la segona font, també vinculada a l'empresa, va dir que durant les discussions amb els reguladors, se li va dir a Ma que no se li permetria vendre la seva participació a cap entitat o persona propera a ell, i que en canvi hauria de sortir-se'n per complet. Una altra opció seria transferir la seva participació a un inversor xinès afiliat a l'Estat, va dir la font.

Qualsevol moviment necessitaria l'aprovació de Pequín, van dir les dues fonts amb coneixement de la pensada de la companyia.

Els relats de les tres fonts són coherents pel que fa a l'evolució de les converses durant els darrers mesos. Per part de l'empresa, una de les fonts va dir que Ma es va reunir amb els reguladors més d'una vegada abans de l'Any Nou xinès, que va ser a principis de febrer. I la segona font va dir que Ant va començar a treballar en les opcions per a la possible sortida de Ma fa un parell de mesos. La font familiaritzada amb el pensament dels reguladors va dir que Ant havia dit als funcionaris durant una reunió en algun moment abans de mitjans de març que estava treballant en les opcions.

Noticias relacionadas

contador