wall street
Alex Proimos ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en ) No changes made

Wall Street cotitza amb pujades després de tancar dilluns amb signe mixt. El sector tecnològic va liderar els avenços gràcies al fet que van baixar els rendiments del deute nord-americà.

  • 38.286,94
  • -

Els inversors van descomptar una dada de producció industrial nord-americana pitjor del que es preveia, que va mostrar un deteriorament més intens del que s'esperava pels colls d'ampolla, l'escassetat de materials, l'impacte dels huracans i una forta caiguda en la producció de cotxes per escassetat de semiconductors.

"D'altra banda, els inversors segueixen preocupats pels elevats preus de l'energia i el seu impacte en la inflació. La rendibilitat (TIR) ​​del bo nord-americà es manté al voltant d’1,60% i la corba s'aplana davant el temor de les pujades de tipus més ràpides de les previstes per tal de frenar la inflació", expliquen els experts de Renta 4.

Encara malgrat aquests temors, l'S&P 500 cotitza a menys d'un 2% dels seus màxims històrics i acumula un guany anual superior al 19%.

Avui el focus estarà més posat en els nombrosos resultats trimestrals que publiquen varies companyies als EUA. Abans de l'obertura, han estat protagonistes empreses com Procter & Gamble que ha superat previsions però alertat sobre la inflació. Després del tancament, serà el torn de Netflix, la plataforma en línia de continguts.

"El principal punt d'interès en termes generals, més enllà de comprovar que l'entorn de creixement segueix sent bastant robust, és l'impacte que pugui tenir en marges l'increment de costos de les entrades (energia, matèries primeres, transport)", afegeixen des de Renta 4.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,9%, fins als 83,20 dòlars, mentre l'euro s'aprecia un 0,4% i es canvia a 1,1655 dòlars. A més, l'unça d'or puja un 1%, fins als 1.784 dòlars. Finalment, el bitcoin puja un 1,5%, fins als 62.263 dòlars.

Noticias relacionadas

contador