powellnbc

Wall Street registra noves pujades entre els seus principals índexs a l'espera de la Reserva Federal (Fed). Aquest dimecres és el segon dia de la reunió del banc central estatunidenc, la primera des del cop de timó anunciat pels homes de Jerome Powell. A més, s'ha publicat una dada de vendes minoristes per sota de les expectatives.

  • 38.085,80
  • -

"A la Fed no li agrada immiscir-se en polítiques però falten només un parell de mesos de les eleccions, haurà de fer-lo", apunten els experts de Jefferies.

La dada de vendes minoristes d'agost als EUA ha estat una altra de les cites a seguir aquest dimecres. Els analistes recollits per FactSet anticipaven un augment de l'1,1% respecte a l'increment del 1,2% experimentat el mes de juliol passat. No obstant això, només ha pujat un 0,6%.

En matèria empresarial, FedEx (+5%) puja després de batre expectatives amb els seus resultats trimestrals. Apple cotitza pràcticament pla després de presentar alguns dels seus nous dispositius amb un gran absent: l'iPhone 12. Els inversors estan també molt pendents de Facebook (-0,8%), que afronta una multa de fins a 5.000 milions de dòlars per violar presumptament la normativa antimonopoli.

En el front sanitari, el president estatunidenc, Donald Trump, ha promès que els Estats Units pot tenir llesta una vacuna contra el coronavirus en un mes. "Estem a poques setmanes d'aconseguir-ho", ha assegurat.

ALTRES MERCATS

En el mercat de matèries primeres, el barril West Texas, de referència als Estats Units, cotitza amb una pujada superior al 2%, fins a l'entorn dels 39 dòlars, després que la temporada d'huracans torna a donar ales als preus del petroli. Es deu al fet que més d'un 25% de les instal·lacions 'offshore' han hagut de tancar aquest dimarts a causa de l'huracà Sally, que continua assotant la costa del Golf al país.

Per part seva, al mercat de divises, l'euro es revalora un 0,1% en aquests moments i es canvia 1,1858 dòlars. I en el mercat de deute, la rendibilitat del bo estatunidenc a deu anys se situa en el 0,66%.

A l'altre costat de l'Atlàntic, l'Ibex puja amb força gràcies a Inditex i amb la mirada posada en la Fed. Finalment, a l'Àsia les borses han tancat mixtes després de l'enfonsament de les exportacions del Japó a l'agost.

Noticias relacionadas

contador