petroleo-pozo

La temporada d'huracans torna a donar ales als preus del petroli. L'esquist avança més d'un 2% aquest dimecres després que un d'aquests fenòmens naturals posi en risc el subministrament als EUA.

Més d'un 25% de les instal·lacions 'offshore' han hagut de tancar aquest dimarts a causa de l'huracà Sally que continua assotant la costa del Golf al país.

"Les nostres previsions actuals passen perquè es deixin de produir i exportar entre 3 i 6 milions de barrils durant els 11 pròxims dies a causa de Sally", auguren els experts de Rystad Energy. Això ajudaria a reduir les creixents reserves d'esquist sumant-se a més al tancament recent d'algunes refineries.

Malgrat aquest rebot, els productors de petroli pinten actualment un panorama realment pessimista per a aquesta matèria primera. Des de l'IEA fins a l'OPEP, passant pel colós petrolier BP, tots temen fins i tot que la demanda de petroli no torni mai als nivells previs a la pandèmia.

Sense anar més lluny, les importacions de petroli dutes a terme pel Japó, el quart principal comprador d'or negre del món, han caigut més d'un 25% interanual a l'agost.

Noticias relacionadas

contador