New York Stock Exchange, NYSE, markets, Wall Street
38.239,66
  • -
  • -

Wall Street rebota a prop de l'1% després de tancar amb fortes pèrdues superiors al 2% durant les dues últimes jornades (divendres i dilluns). L'S&P 500 va arribar a marcar un nou mínim anual intradia als 2.530 punts, tot i que finalment va tancar als 2.545 punts.

El mercat reacciona així davant la reunió de la Reserva Federal (Fed) que tindrà lloc aquest dimecres i durant la qual els inversors esperen que el banc central confirmi un nou alça dels tipus d'interès.

Serà la quarta pujada dels interessos realitzada el 2018, que elevarà el preu del diner als EUA fins al 2,25% - 2,50%. Un percentatge que se situa just a la part baixa del rang neutral considerat per la Fed per als tipus, que oscil·la entre el 2,5% i el 3,5%.

TRUMP TORNA A PRESSIONAR

El president dels EUA, Donald Trump, ha tornat a carregar contra la Fed aquest dimarts en recomanar a l'organisme que no torni "a cometre un altre error" i que llegeixi "l'editorial publicat per The Wall Street Journal".

Trump ha destacat que "el mercat no pot ser més il·líquid que ara mateix" i ha aconsellat a la Fed que "escolti el mercat" en lloc de "deixar-se portar per números sense significat".

Aquest missatge de Trump arriba unes hores després que pressionés la Fed també a través de Twitter: "És increïble que amb un dòlar molt fort i pràcticament sense inflació, el món exterior exploti al nostre voltant, París en flames i la Xina caient, la Fed fins i tot està considerant una altra pujada de taxes d'interès", ha destacat el president.

Al mercat de matèries primeres, el cru cau amb força i marca nous mínims anuals davant d’un possible excés de l'oferta generat per la producció rècord d'esquist dels EUA.

L'or negre es deixa a prop del 2% en aquests moments. El barril West Texas cau un 1,7%, fins als 49,04 dòlars. Al mercat de divises, l'euro s'aprecia un 0,41% respecte al dòlar, fins als 1,1394 bitllets verds. I al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 2,84%.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'S&P 500

"L'S&P 500 ha perforat amb claredat la base de l'ampli moviment lateral-alcista pel qual s’està desplaçant el preu al llarg de tot l'any", afirma José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

Encara que aquest expert no descarta un rebot fins al suport perdut de 2.615 punts, afegeix que "el preu ens ha confirmat un altre gran 'cap i espatlles' a l'índex", de manera que és possible una caiguda addicional del 10%, fins als 2.300 punts.

Noticias relacionadas

contador