bitcoinespiral

Després de pràcticament dues setmanes intentant trencar el suport dels 3.000 dòlars, el bitcoin ha protagonitzat un rebot de gairebé un 12% a la matinada de dimarts i s'ha impulsat més enllà dels 3.500 dòlars. El verd tenyeix la resta de les monedes digitals que es deixen portar per les compres, amb pujades de doble dígit en alguns casos. La capitalització total del mercat s'eleva també fins als 112.000 milions de dòlars, des dels gairebé 100.000 milions de divendres passat.

Els analistes parlen de qüestions merament tècniques per explicar aquest moviment que ha fet 'ressuscitar' les monedes digitals durant l'última setmana completa d'operacions de les borses de l'any, de manera que sembla que el 'ral·li' nadalenc sí que ha arribat, almenys per al mercat de les monedes digitals. "Després que el nivell dels 3.000 dòlars hagi subjectat el bitcoin durant bona part del mes de desembre, el rebot ha insuflat volum a un mercat que estava adormit", comenta Jon Pearlstone, de CryptoPatterns.

L'auge des dels mínims de dissabte, als 3.122 dòlars és ja d'un 14%, cosa que envia senyals d'optimisme als inversors d'aquest mercat. No obstant això, els analistes avisen que el panorama baixista en les monedes digitals no canviarà fàcilment.

Després d'una pantagruèlic correcció que ha esborrat un 85% del valor del bitcoin i gairebé 700.000 milions de dòlars de capitalització de mercat, ningú s'atreveix a descartar que prossegueixin les caigudes l'any que ve, encara que són més els que segueixen apostant per una recuperació dels preus.

A les brutals pujades de fa un any, que van culminar per al bitcoin al màxim de 20.000 dòlars de mes de desembre de l'any passat, ha seguit una retallada proporcional al magnitud i violència que ha deixat el seu canvi just on era a finals d'estiu de 2017. De fet, els analistes aposten perquè en la recta final de 2018 i els primers compassos de 2019, la reina de les monedes digitals, que segueix ostentant un domini de més del 50% del mercat, "cedeixi per sota dels 2.000 dòlars cap a finals del primer trimestre de l'any que ve", aventura Joel Kruger, analista de la plataforma LMAX.

D'aquí, espera aquest expert que es recuperi cap a la franja dels 5.000-8.000 dòlars, on es mantindrà cap a la segona meitat de l'any. "Tot i que el mercat ha assumit que el bitcoin encara està immadur per convertir-se en el refugi segur i magatzem de valor que molts vaticinaven, el potencial de la seva tecnologia segueix intacte, així que esperem que la divisa digital es recuperi quant es vegin més clares els seus avantatges", afegeix aquest expert.

Noticias relacionadas

contador