wall-street-finit-en-hausse
39.807,37
  • -
  • -

Les paraules del president dels EUA han donat ales al mercat. Wall Street registra pujades per sobre de l'1% aquest dilluns, després que Donald Trump negués estar preocupat davant una possible desestabilització de l'economia nord-americana i assegura que veu molt poc risc de recessió. I a més, ha tornat a donar una treva de 90 dies a Huawei.

"No crec que tinguem una recessió. Ho estem fent tremendament bé", va dir Trump aquest diumenge. A més, va insistir que la guerra comercial a la Xina "no està fent cap mal" als EUA. És més, considera que als EUA "li està anant molt bé amb la Xina" i que les converses entre les dues parts continuen, alhora que assenyala que encara no està llest per signar un acord comercial.

Trump assenyala que encara no està llest per signar un acord comercial amb la Xina

La setmana volàtil que van viure les borses comença a quedar en l'oblit amb l'arrencada d'aquesta. Durant els primers compassos, Wall Street es mou en positiu, amb el Nasdaq sumant un 1,4%, l'S&P 500, un 1,15%, i el Dow Jones, un 1,2%. Al Dow tots els valors obren a l'alça, amb Home Depot, al capdavant (+2,5%).

Al tancament de la sessió de divendres passat, els principals índexs dels EUA van rebotar més d'un 1%, amb els inversors més optimistes que a l'inici de setmana, gràcies a un repunt en els rendiments dels bons, cosa que va alleujar els temors sobre les perspectives econòmiques. No obstant això, el saldo setmanal va ser negatiu, després d'una setmana bastant agitada.

Entre les cites econòmiques d'aquesta setmana, hi ha la conferència de Jackson Hole, on s'espera que el discurs del president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, divendres, confirmi una altra retallada de tipus el proper mes.

A l'agenda del dia, destaca la presentació de resultats de la marca de cosmètics Estée Lauder i del cercador xinès Baidu. I al terreny empresarial destaca també una altra notícia del dia, l'ajornament (90 dies més) del veto al gegant xinès de telecomunicacions Huawei.

ALTRES MERCATS

Així les coses, les places europees es mouen a l'alça aquest dilluns i l'IBEX puja un 0,9%, per sobre de 8.700 punts. Al mercat de deute, el rendiment del bo a 2 anys nord-americà puja fins a l'1,52%, mentre la rendibilitat del bo a 10 anys s'eleva fins a l'1,61%.

Al mercat de divises, l'euro avança lleugerament un 0,06%, fins a l'1,109 dòlars, mentre que al mercat de matèries primeres, els futurs del petroli West Texas suma un 1,77%, fins als 55,77 dòlars.

Noticias relacionadas

contador