ep huawei confirmasu sistema operativo esta listousarsecaso necesari
HUAWEI TWITTER

El govern dels EUA prorrogarà 90 dies més la moratòria que permet a les empreses del seu país fer negocis amb el gegant tecnològic xinès Huawei. Aquesta moratòria ha permès també a les seves empreses filials evitar de moment el veto anunciat per Donald Trump.

Així s'espera que ho anunciï aquest dilluns el govern nord-americà, segons diversos mitjans entre els quals es troba The Wall Street Journal, que cita com a fonts un funcionari del govern, que assegura que el departament de Comerç dels EUA planeja concedir altres 90 dies d'extensió a la moratòria que per un període de temps igual concedir el passat 20 de maig.

Aquesta moratòria ha permès a Huawei i a les seves empreses filials evitar de moment el veto anunciat per Trump, que li impediria treballar amb els fabricants de microprocessadors nord-americans i amb Alphabet, de la qual depèn el seu accés a Google Play i per tant a les aplicacions dissenyades per a Android que no estiguin en codi obert.

Els EUA va incloure el maig Huawei en una llista de companyies i persones a les quals es veta l'accés a tecnologia nord-americana

En el seu moment, el secretari de Comerç dels EUA, Wilbur Ross, va dir en un comunicat que la moratòria emesa pel seu departament atorgava "als operadors temps per prendre mesures" i preparar la seva transició a l'absència del gegant tecnològic xinès.

El govern dels EUA va incloure el maig Huawei en una llista de companyies i persones a les quals es veta l'accés a tecnologia nord-americana al·legant raons de seguretat nacional.

El mateix president Trump ha afirmat avui que el seu govern no vol fer negocis amb Huawei per considerar que aquesta companyia és una "amenaça per a la seguretat nacional", i ha anticipat que demà dilluns prendrà una decisió sobre la moratòria. "En aquest moment sembla molt més possible que no farem negocis. No vull fer negocis en absolut, perquè és una amenaça a la seguretat nacional", ha insistit.

El veto impediria a Alphabet, l'empresa matriu de Google, seguir atorgant llicències als productes Huawei, i portaria els principals fabricants de components electrònics nord-americans a trencar relacions comercials amb Huawei.

Abans d'emetre el maig la moratòria al veto, les companyies de processadors Intel, Qualcomm, Xilinx i Broadcom, l'alemanya Infineon Technologies i els fabricants de xips de memòria Micron Technology i Western Digital van anunciar el cessament dels seus subministraments a Huawei en compliment de la ordre de Trump. Però el juny, durant la cimera del G-20, durant la qual Trump es va reunir amb el seu homòleg xinès, Xi Jinping, tots dos van acordar una nova treva en la seva guerra comercial per la qual Washington va frenar la imposició de nous aranzels a la Xina i va accedir a permetre certs intercanvis amb Huawei.

El passat 22 de juliol, després d'una reunió amb Trump, els directius de Google, Intel, Cisco, Qualcomm, Micron, Broadcom i Western Digital van demanar al govern prendre una decisió sobre l'activitat comercial de Huawei als EUA segons va anunciar llavors la Casa Blanca.

Noticias relacionadas

contador