• Els tres principals índexs han obert amb caigudes del 0,2% de mitjana
  • El petroli cotitza amb lleugeres caigudes de menys del 0,1%
New York Stock Exchange, markets, traders, USA, stocks, shares, Wall Street. Photo: Pete Bellis

Wall Street ha obert amb caigudes del 0,2% de mitjana mentre continuen les tensions per conflictes polítics internacionals. La cita d'aquest dimarts és la visita de Tillerson a Rússia enmig dels problemes amb Síria. Els tres principals índexs de la Borsa de Nova York van tancar dilluns amb moderades pujades.

  • 37.753,31
  • -
  • 17.493,62
  • -1,24%
  • 5.579,63
  • -

Els inversors tenen el principal focus d'atenció aquest dimarts en les tensions polítiques. Els Estats Units s'enfronta a Rússia i Corea del Nord, que s'han convertit en els dos grans problemes de Donald Trump a dia d'avui. El secretari de l’Estat nord-americà, Rex Tillerson, viatja avui a Moscou en viatge oficial i, de moment, Vladimir Putin no té a la seva agenda reunir-se amb ell. Per la seva banda, Corea del Nord ha dit que està "llest" per respondre als EUA "a tot tipus de guerra".

D'altra banda, també se celebra la segona jornada de la reunió dels països del G-7, que debaten a Itàlia durant el segon i últim dia d'aquesta trobada. S'espera que els ministres de relacions exteriors busquin formes d'intensificar la pressió política sobre Rússia perquè aquesta trenqui els llaços amb el president sirià, Baixar al-Assad.

En un plànol més macroeconòmic, aquest dimarts s'ha conegut l'índex NFIB d'optimisme empresarial, que va caure fins a 104,7 punts al març des de 105,3 al febrer. Altres dades econòmiques relacionades amb el mercat laboral se sabran a partir de les 16:00 hora espanyola.

Dilluns, després del tancament de mercat, va parlar la presidenta de la Reserva Federal dels EUA, Janet Yellen, que va apuntar a una nova pujada de tipus en confirmar "l'estat saludable" de l'economia nord-americana. El vicepresident de la Reserva Federal, Stanley Fischer, va apuntar el final de març per dues noves pujades des del començament de l’any, després que ja n’engegués una el 15 de març i una altra al desembre. Els tipus d'interès se situen ara entre el 0,75 i l’1%.

La Fed espera que aquesta situació gairebé de plena ocupació faci escalfar els preus i així elevar el nivell d'inflació als Estats Units. "El fet que puguem crear tants llocs de treball en una economia que creix al 2% és un senyal de la baixa productivitat", va apuntar l'economista.

En altres mercats, el preu del petroli cau lleugerament. En cas del barril de WTI, de referència als EUA, la caiguda és del 0,02% fins als 53,07 dòlars, mentre que el barril de Brent, de referència a Europa, cau un 0,07% fins als 55,94 dòlars. D'altra banda, l'euro recupera terreny en el seu canvi enfront del dòlar i puja un 0,14%. D'aquesta manera, la divisa europea es canvia per 1,0611 'bitllets verds'. D'altra banda, la rendibilitat del bo USA a 10 anys puja fins a 2,338%.

Noticias relacionadas

contador