• Són el BlackRock European Special Situations, el Metzel European Concentrated Growth, el Wellington Strategic European Equity, el Vontobel European Equity i l’EDM Internacional
  • Entre les accions, que més repetides estan en les seves carteres, es troben Reckitt Benckiser, British American Tobacco, Telefónica o Santander
eurodolarparidad

Les borses europees han tingut un bon trimestre. L'Euro Stoxx 50, de fet, puja un 6% durant els tres primers mesos de 2017 i, fins i tot, hi ha fons amb rendiments molt superiors. Entre els quals compren grans companyies amb estil 'growth', en buscar les que tenen més capacitat de creixement, cinc vehicles aconsegueixen més d'un 9% en l'acumulat de l'any.

El millor en aquest sentit, segons les estadístiques de Morningstar, és el BlackRock European Situations Fund, el patrimoni del qual supera els 1.300 milions d'euros. El fons del gegant nord-americà de la gestió d'actius genera un 11% fins al moment el 2017, i té entre les seves principals posicions la tabaquera britànica British American Tobacco, el banc danès Danske Bank, la tecnològica alemanya SAP, la immobiliària alemanya LEG Immobilien o el banc holandès ING. Entre les seves principals posicions també figuren els 'blue xips' espanyols Telefónica i Banc Santander.

El segon del rànquing és el Metzler European Concetrated, un fons de 10 milions d'euros de la gestora alemanya Metzler que té cinc estrelles Morningstar -màxima qualificació per rendibilitat i risc-, i que obté un 9,6% aquest any. SAP es repeteix entre les empreses entre les quals té més exposició. Els noms propis que figuren també són el grup irlandès de menjar Kerry Group, el fabricant alemany de xips Infineon, la signatura britànica de moda Asos, la multinacional austríaca de semiconductors AMS, o la química alemanya Wacker Chemie.

El Wellington Strategic European Equity completa el podi. Un altre fons de cinc estrelles, amb un 9,2% de rendibilitat, el volum d'actius de la qual supera els 1.300 milions d'euros. Entre les seves posicions més fortes es troben els bancs suïssos UBS i Julius Baer, la signatura francesa de cablejat i canalitzacions Legrand, el transportista danès de mercaderies DVS o l'empresa britànica de productes per a la llar Reckitt Benckiser.

El següent fons de la llista és el Vontobel European Equity, un producte que gestiona més de 600 milions d'euros i que té una tornada del 9,1% el 2017. Les seves inversions més importants són empreses ja repetides en aquests vehicles com British American Tobacco o Reckitt Benckiser. També la tabaquera britànica Philip Morris, el gegant suís d'alimentació Nestlé o el conglomerat holandès Unilever.

L’EDM International Sicav Strategy I, per la seva banda, genera un altre 9,1%. El vehicle de la gestora espanyola té sota gestió 240 milions d'euros, posicionats principalment en les cotitzades espanyoles Grifols i Inditex, la farmacèutica suïssa Roche, el grup francès de l'automoció i aeronàutica Dassault i la farmacèutica danesa Novo Nordisk.

L'últim fons de la categoria que acumula més d'un 9% el 2017 és l'Allianz Europe Equity IT, un fons de cinc estrelles amb més de 6.600 milions d'euros de patrimoni. SAP, Reckitt Benckiser i Infineon són les tres majors inversions, entre les quals també es troben Novo Nordisk o British American Tobacco.

Noticias relacionadas

contador