• Les grans tecnològiques són protagonistes en presentar els seus resultats
  • El mercat anticipa que Jerome Powell pujarà els interessos al març
le-senat-confirme-la-nomination-de-powell-a-la-tete-de-la-fed

Vendes moderades en Wall Street en una jornada durant la qual el mercat descomptarà nombroses referències destacades, tant a nivell empresarial, econòmic i com a nivell política monetària.

  • 183,38$
  • 5,98%

Els índexs novaiorquesos van tancar aquest dimecres amb guanys molt moderades, després de les pèrdues del 2% registrades durant les dues primeres sessions de la setmana. No obstant això, el saldo mensual és molt positiu per a la Borsa de Nova York. El Dow Jones va tancar gener amb una pujada del 5,8%, l'S&P 500 es va revalorar un 5,6% i el Nasdaq 100, ni més ni menys que un 8,7%.

Precisament, el sector tecnològic és protagonista destacat aquest dijous. Facebook avança un 1,6% després de presentar ahir a la nit després del tancament un benefici anual de gairebé 16.000 milions de dòlars. Per la seva banda, Microsoft puja un 0,2% després de 'confessar-se' davant el mercat i reconèixer un gran impacte negatiu comptable per la reforma fiscal.

KeyBanc Capital ha elevat el preu objectiu de Microsoft fins als 110 dòlars des dels $106 i el de Facebook fins als $245 des dels $220. A més, RBC Capital ha augmentat el de Microsoft fins als $105 des dels $100 i el de Facebook fins als $250 des dels $230.

I un altre valor tecnològic que es dispara després dels seus resultats és eBay. La companyia de subhastes avança un 12%, fins a màxims històrics, després de convèncer amb les seves xifres. En negatiu, les accions del gegant xinès del comerç electrònic, Alibaba, cauen un 4% després de publicar els seus resultats del quart trimestre.

Després del tancament d'aquesta sessió, Alphabet (matriu de Google), Apple i Amazon presentaran les seves xifres trimestrals, que seran seguides molt a prop pels experts. També serà vital comprovar quines són les seves previsions de cara als propers mesos.

DOBLE BOMBOLLA DE GREENSPAN

Un altre dels protagonistes del dia és Alan Greenspan, expresident de la Reserva Federal entre 1987 i 2006. "Tenim dues bombolles: una al mercat d'accions i una altra al dels bons", ha assenyalat a 'BloombergTV'. En la seva opinió, la bombolla en els bons és encara més preocupant.

No obstant això, Greenspan ha afegit que "de moment" aquestes bombolles "no són massa dolentes", però al mateix temps ha assenyalat que "ens dirigim cap a un augment major a llarg termini dels tipus d'interès, i això té un impacte molt important sobre el conjunt de l'estructura econòmica". Greenspan ha destacat que el creixent dèficit públic explica la bombolla en els bons i que està preocupat per un repunt de la inflació major del que s'esperava.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys va marcar aquest dimecres màxims des d'abril de 2014 al 2,75% i aquest dijous toca el 2,742%. Alguns experts, com els de Piper Jaffray, consideren ja preocupant aquest nivell i assenyalen que pot desencadenar una correcció important a Wall Street.

ADÉU YELLEN, HOLA POWELL

A més de Greenspan, Janet Yellen i Jerome Powell també són protagonistes, després que Yellen celebrés aquest dimecres la seva última reunió com a presidenta de la Fed i cedís el testimoni a Powell. Tal com s'esperava, el banc central dels EUA va mantenir els tipus a l’1,25%/1,5% i va anticipar que els tornarà a pujar al mes de març (el seu objectiu és augmentar els interessos tres vegades aquest any).

El mercat ha elevat la possibilitat d'una pujada de tipus al març fins al 80% des del 72%. Sobretot després que la Fed mostrés la seva confiança que la inflació "es mourà a l'alça i que els preus s'estabilitzaran a l’entorn de l'objectiu del 2% a mitjà termini".

Al'actualitat econòmica, les peticions setmanals d'atur han baixat fins a 230.000 des de 231.000, enfront del repunt esperat fins a 240.000. Les peticions contínues s'han situat als 1,95 milions, xifra que indica la fortalesa del mercat laboral nord-americà. Pel que fa a l'informe d'ocupació d'aquest divendres, el consens espera la creació de 185.000 llocs de treball i una taxa d'atur al 4,1%.

A més, la productivitat no agrícola del quart trimestre va baixar un 0,1%, molt per sota de la previsió del consens, que esperava un repunt de l'1%. Mentrestant, els costos laborals del mateix període van augmentar un 2%, el doble que l'1% previst.

ALTRES MERCATS

Al mercat de divises, després dels màxims de l'euro des de 2014 marcats a la setmana passada als 1,2536 dòlars, la moneda europea s'aprecia un lleuger 0,15% fins als $1,2432. Els analistes tècnics de 'Bolsamanía' consideren que l'euro té una forta resistència als 1,26 dòlars.

Al mercat de matèries primeres, el petroli West Texas puja un 0,9%, fins als $65,31, mentre el cru Brent puja un 1%, fins als $69,61, després de marcar la setmana passada màxims des de desembre de 2014 als 71,28 dòlars. I l'unça d'or cau un 0,04%, fins als 1.342 dòlars, després de registrar màxims des de 2016 als 1.370 dòlars dijous passat.

Noticias relacionadas

contador