ep archivo   grifols 20240425183004
GRIFOLS - Archivo

Grifols ha informat aquest dilluns que ultima el tancament de la seva aliança estratègica amb el Grup Haier al juny, després de complir totes les condicions habituals a les quals estan subjectes aquest tipus de transaccions. Entre aquestes, les aprovacions per part de les autoritats nacionals i internacionals. La transacció encara està subjecta a la confirmació de compliment que emetrà la Borsa de Shenzhen, pas previ al registre de transferència d'accions a la Xina Securities Depository and Clearing Corporation (CSDC). Els seus títols han pujat un 7,09%.

  • 9,89€
  • -0,64%
  • 6,81€
  • -2,85%

A través d'un acord de compra d'accions anunciat el desembre del 2023, Grifols ven el 20% de la seva participació en Shanghai RAAS (SRAAS) a Haier per 12.500 milions de RMB (1.800 milions de dòlars aproximadament). L'1 de març del 2024, Grifols va informar que el període establert contractualment per ambdues companyies perquè Haier realitzés la 'due diligence' confirmatòria havia conclòs satisfactòriament.

Els ingressos obtinguts per Grifols gràcies a aquesta operació es destinaran a amortitzar els bons sènior garantits amb venciment el 2025.

Grifols manté una participació econòmica del 6,58% en SRAAS i un membre al Consell d'Administració. El 45% dels drets econòmics i el 40% dels drets de vot d'SRAAS a Grifols Diagnostic Solutions (GDS), acordats el 2020, es mantenen sense canvis.

Com a part del seu acord, Grifols i Haier aprofitaran les seves capacitats respectives i col·laboraran per explorar "futures oportunitats de negoci".

Per Thomas Glanzmann, president executiu de Grifols, "tancar aquesta aliança estratègica amb un líder global com Haier subratlla la importància de la Xina com a mercat de creixement a llarg termini per a Grifols. A més, aconseguir-ho a la primera meitat de l'any, tal com hem dit és un altre exemple que a Grifols complim els nostres compromisos”.

Grifols compta amb Osborne Clarke i JunHe com a assessors legals. Nomura Securities International actua com a assessor financer principal de Grifols.

Noticias relacionadas

contador