• Els ingressos provinents dels comerços del grup van augmentar un 57% fins als 11.257 milions de dòlars
  • El grup va facturar 14.342 milions de dòlars durant el 'Dia dels solters', xifra rècord de la qual l'empresa s'embutxaca entre un 0,3% i un 5%, per les comissions en les vendes
  • La companyia va aprofitar la presentació per comunicar un nou acord amb Ant Financial
jack ma alibaba

Alibaba Holding, la major empresa de comerç electrònic a la Xina, ha informat d'un augment del 56%, enfront del mateix període de l'any anterior, als seus ingressos durant el període dels tres últims mesos de l'any 2017. La dada supera les expectatives dels analistes tot i que la desacceleració del mercat, per la qual la companyia no ha mostrat preocupació, i el nou acord amb Ant Financial sí que ha tocat als inversors. Els títols de la companyia xinesa cotitzen amb caigudes del 3% en la pre obertura.

La xifra de negoci dels últims tres mesos de 2017 va arribar als 12.761 milions de dòlars. Els ingressos nets atribuïbles als accionistes van augmentar a 3.700 milions de dòlars, o 1,41 dòlars per acció, un augment del 34,8% enfront del mateix trimestre de l'any anterior.

La principal font d'ingressos d’Alibaba va ser una vegada més el comerç. Els ingressos d'aquesta línia de negoci van augmentar un 57% respecte al mateix període de 2016, fins als 11.257 milions de dòlars. Aquest trimestre és històricament un dels períodes clau gràcies al volum de vendes del 'Dia dels Solters celebrat cada any l’11 de novembre, l'esdeveniment de vendes més gran del món.

La companyia va aprofitar la presentació per comunicar que compraria una participació del 33% en la seva afiliada de pagaments Ant Financial a canvi de certs drets de propietat intel·lectual propietat del gegant de comerç electrònic. Segons els acords, Alibaba adquirirà noves accions emeses per Ant Financial a canvi de drets de propietat intel·lectual. La companyia ha explicat que no hi haurà cap impacte d'efectiu en Alibaba després que conclogui la transacció. Les empreses han de donar per acabat des d'ara l'acord actual de participació en els beneficis, a través del qual Ant Financial pagava honoraris per serveis tecnològics per una quantia igual al 37,5% del seu benefici abans d'impostos a Alibaba.

Daniel Zhang, director executiu d’Alibaba, ha explicat que aquesta transacció és un pas important per Alibaba i que els ajudarà a "millorar a llarg termini la relació estratègica amb Ant Financial mentre seguim buscant el nostre objectiu per aconseguir que sigui fàcil fer negocis a qualsevol lloc".

UN '11 DE L'11 'DE RÈCORD

El gegant xinès del comerç electrònic Alibaba va batre aquest any tots els seus rècords de vendes durant l'anomenat 'Dia dels Solters' en superar els 14.300 milions de dòlars comercialitzats. En concret, les vendes de l'empresa xinesa durant aquestes 24 hores van arribar als 14.342 milions de dòlars, xifra que representa un 53,5% més que el rècord de l'any passat, quan va facturar un total de 9.340 milions de dòlars. La companyia calcula que s'embutxaca entre un 0,3% i un 5%, per les comissions en les vendes.

Alibaba.com va indicar que durant els primers 18 segons del 'Dia dels Solters' a la Xina ja havia assolit un volum de transaccions de 15.720 milions de dòlars. D'aquesta manera, la companyia tot just va necessitar 12 minuts per arribar a un volum de negoci de 1.570 milions de dòlars, que al cap de la primera hora de l'esdeveniment ja sumaven un total de 3.890 milions. I en tan sols 90 minuts, Alibaba.com havia aconseguit facturar més de 5.000 milions de dòlars.

Noticias relacionadas

contador