• Encara que, en la seva opinió, això no alterarà la tendència alcista secular del mercat
  • La pujada en la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys és el factor que cal vigilar
broker1348

Pot un mercat borsari caure un 20% i seguir sent alcista? Això és el que opina Craig Johnson, analista de la companyia Piper Jaffray i un dels que millor ha anticipat el comportament de Wall Street durant els últims anys.

  • 5.544,77
  • -

El 2012, Johnson va anticipar que l'S&P 500 pujaria des dels 1.400 punts fins els 2.000 punts el 2017. Una previsió molt positiva que llavors semblava una bogeria però que finalment es va quedar curta, ja que el principal indicador mundial va tancar el passat exercici proper als 2.700 punts, nivell que actualment ha superat.

Johnson no ha canviat la seva visió alcista del mercat durant els últims cinc anys, però ara ha alertat sobre una possible correcció del 20% a Wall Street, segons recull 'MarketWatch'. Encara que a causa de tot el que ha pujat la Borsa de Nova York durant els últims anys, aquesta correcció no alterarà la tendència alcista principal de llarg termini que impera actualment.

ENTRANT A LA ZONA DE PERILL

En un informe emès aquesta setmana, titulat 'Entrant a la zona de perill', Johnson explica que "estem augmentant l'efectiu en la nostra cartera model, ja que la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys està entrant a la zona de perill del 2,6% al 2,7%. Ens preocupa que la reversió d'una tendència baixista en els rendiments dels bons pugui estendre a les accions".

En la seva opinió, "l'actual mercat alcista secular resistirà" el que denomina una "correcció saludable en el curt i mitjà termini". Johnson ha afegit que "el mercat alcista seguirà aquí, però una correcció molt significativa està començant a desenvolupar-se".

Segons l’analista expert en l'anàlisi tècnica, una caiguda del 3% o 4% portaria l’S&P 500 fins a la seva mitjana de 50 sessions, mentre una caiguda del 10% l’empenyeria fins a la seva mitjana de 200 sessions. Però si l'S&P 500 es decidís a provar la fortalesa dels anteriors màxims assolits el 2015, la pèrdua seria del 20%, fins a 2.200 punts.

No obstant això, malgrat aquesta previsió, Johnson creu que Wall Street es recuperarà, per la qual cosa la seva recomanació és reduir l'exposició a la renda variable des de l'actual 95% de la seva cartera fins al 85%. "És la primera vegada que he tingut tant efectiu en la meva cartera des de 2008", conclou l'expert de Piper Jaffray.

Noticias relacionadas

contador