ep logotip de huawei
HUAWEI TWITTER - Archivo

Els EUA mostra clemència. L'Administració Trump donarà dues setmanes més a les empreses nord-americanes per seguir fent negocis amb la xinesa Huawei, segons fonts familiaritzades amb l'assumpte i citades per l'agència Reuters.

Ull, aquesta pròrroga és sensiblement més curta que l'anterior de 90 dies. Les informacions manejades per l'agència asseguren que s'està treballant en una major extensió.

Huawei va passar a engrossir la llista negra dels EUA el passat mes de maig. Per aquell temps, la Casa Blanca va justificar la seva decisió al·ludint a motius de seguretat nacional. El veto no ha estat total i l'Administració Trump ha estat permetent la xinesa seguir comprant certs productes als EUA, especialment aquells fabricats a l'Amèrica rural, el planter de votants del republicà.

"Ja tenim prou problemes amb el servei telefònic a les zones rurals, no volem destruir-les. Per tant, un dels principals propòsits de les llicències temporals és permetre que aquests nois rurals continuïn operant", ha assegurat el secretari de comerç dels EUA, Wilbur Ross.

L'altra part interessada, Huawei, afirma que aquesta llista negra té un impacte "limitat" en el seu negoci. El president del colós asiàtic, Lian Hua, ha declarat a la CNBC que "no importa si hi ha extensió o no de l'exempció, perquè l'impacte real en Huawei és molt limitat".

Noticias relacionadas

contador