• El mercat es queda fred a l'espera de mesures tangibles de Donald Trump
  • El preu del petroli segueix caient: les retallades de l'OPEP no redueixen l'oferta
Wall street america US USA signs

Wall Street ha obert amb moderades caigudes del 0,15% de mitjana, després de tancar el dimarts la seva pitjor sessió de 2017. Als poc minuts, els tres principals índexs s'han canviat a signe mixt, sent el Nasdaq el que cotitza amb pujades (+0,12%). Els analistes anticipen que pot ser l'inici d'una correcció del 5%. Sembla que el mercat es queda fred a l'espera de mesures tangibles de Donald Trump. El petroli és un altre dels protagonistes de la sessió.

  • 38.386,09
  • -

"Les caigudes d'ahir van ser més severes de l'esperat perquè, després de 2 setmanes de ral·li, l'absència de mesures tangibles per part de Trump ha deixat al mercat fred. Creiem que no succeeix gens més greu que això", afirmen des de Bankinter. Un dels sectors més perjudicats va ser el dels bancs, ja que l'índex KBW Banks es va deixar gairebé un 4%.

També és necessari recordar l'impressionant ral·li alcista de Wall Street en els últims mesos i el fet que no s'hagi produït una correcció destacada en la borsa nord-americana des de fa molt temps. Així que una correcció del 5%, i fins i tot superior, seria totalment normal al mercat americà.

En aquest sentit, l'analista Dennis Gartaman ha comentat que la caiguda del dimarts és l'inici d'una correcció major del 5%. "Est és el començament de, almenys, un 5% de correcció, i tal vegada alguna cosa molt pitjor amb el temps", ha comentat en CNBC.

Al mercat de divises, l'euro cau un 0,2%, fins a 1,0790 dòlars, després de superar en la jornada del dimarts els 1,08 dòlars. El 'bitllet verd' va arribar a marcar el nivell de $1,082 enfront de la divisa europea, prop dels mínims anuals de $1,0830.
"La preocupació que les polítiques de Donald Trump no s'implementaran tan fàcilment com es pensava creix al mercat, la qual cosa ha portat als operadors a refugiar-se en els valors com l'or o el ien i abandonar els actius de major risc", assenyalen analistes de Danske Bank.

Al mercat de petroli, el cru West Texas torna a registrar pèrdues i cau un 1,12%, fins a 47,70 dòlars. El preu de l''or negre' es troba sota pressió en les últimes setmanes, perquè les retallades de l'OPEP no estan tenint l'efecte desitjat sobre la reducció de l'oferta.

EUA publica les dades setmanals d'inventaris de cru de l'EIA (Energy Information Administration). S'espera un increment d'entre 2,1 i 2,8 milions de barrils. "Una explosió per sobre d'un augment de 2,1 milions de barrils pot torpedejar el petroli per sota de la línia de flotació", apunta en Reuters Jeffrey Halley, analista de mercats de OANDA.

En l'àmbit empresarial, el banc holandès ING és un dels protagonistes negatius (cau un 5% a Europa) en confirmar que està sent investigat per part de les autoritats holandeses i també nord-americanes, a causa de presumptes pràctiques delictives de blanqueig de capitals.

D'altra banda, Nike, la signatura de calçat i roba esportiva, cau entorn d'un 6% i és el valor més a la baixa del Dow Jones després de publicar resultats que han estat mal rebuts pel mercat. El seu mal comportament pot suposar un llast important per a l'índex. El fabricant de calçat i peces esportives va obtenir un benefici net de 1.141 milions de dòlars en el tercer trimestre del seu any fiscal, xifra que representa una millora del 20,1% respecte al mateix període de l'exercici precedent, va informar l'empresa.

La facturació de Nike entre desembre del 2016 i febrer del 2017 va aconseguir els 8.432 milions de dòlars (7.807 milions d'euros), un 5% més que un any abans, mentre que el seu marge brut va disminuir en 140 punts bàsics, fins al 44,5%, com a conseqüència del desfavorable canvi de moneda, que van compensar l'efecte favorable del preu més gran mitjà de venda.

José María Rodríguez, analista de Bolsamanía, comenta que si el VIX, l'índex de la por, supera les resistències de 12,96 i 14,70 punts, estaria indicant una correcció de certa rellevància per Wall Street. "Alguna vegada arribarà la correcció, no ho dubtin. Cap subjacent puja (acció) sense el seu corresponent ajust proporcional (o fase de reacció)", afirma aquest expert. L'índex VIX va pujar un 11% i ara puja un 4%, fins a 13 punts.

Aquest expert destaca també que el Nasdaq 100, índex que sol avançar els moviments de Wall Street, va dibuixar una "imponent envolupant baixista després de marcar màxims històrics en l'obertura", per la qual cosa és normal que el nerviosisme s'apoderi dels inversors a curt termini.

Noticias relacionadas

contador