ep wall street senal
Bryan Smith/ZUMA Wire/dpa - Archivo

Wall Street cotitza mixt després del toc de campana, però es manté en el camí de tancar el seu millor agost dels darrers 30 anys. Els índexs novaiorquesos, que es troben en zona de màxims històrics, acumulen importants guanys mensuals. En el cas del Dow Jones, ha pujat més d'un 8% a l'agost, el seu millor comportament en els últims 36 anys. I en el cas de l'S&P 500, ha pujat un 7,2%, el seu millor agost des de 1984.

  • 37.903,29
  • -

Dos dels valors que han liderat el ral·li de la borsa estatunidenca, Apple i Tesla, són protagonistes perquè aquest dilluns s'ha fet efectiu l''split' de les seves accions, que consisteix a multiplicar els títols en circulació per reduir-ne el preu i fer-lo més accessible a l'inversor minorista.

Apple ha fet un 'split' de 4 accions per 1. Això significa que els accionistes anteriors a l''split' rebran tres accions addicionals. A més, el valor de cadascuna d'elles serà un 75% inferior. Tenint en compte que Apple cotitza a l'entorn dels 500 dòlars actualment, la seva cotització s'ha reajustat a 126 dòlars després de l''split'.

Pel que fa a Tesla, el fabricant de cotxes ha realitzat un 'split' de cinc accions per una. Actualment, Tesla cotitzava a 2.200 dòlars, per la qual cosa el seu preu s'ha reajustat a 456 dòlars per acció.

D'altra banda, Salesforce, Amgen i Honeywell seran incloses en el Dow Jones en substitució d'Exxon Mobil, Pfizer i Raytheon Technologies.

A més, el president i conseller delegat de Berkshire Hathaway, Warren Buffett, que fa poc que ha celebrat els 90 anys, ha anunciat aquest dilluns que la seva companyia ha adquirit una mica més del 5% de participació en cadascuna de les cinc principals empreses comercials japoneses (Itochu, Marubeni, Mitsubishi, Mitsui & Co. i Sumitomo).

A nivell monetari, la Reserva Federal (Fed) va fer aquest dijous un gir històric a la seva política monetària. L'encarregat d'anunciar-ho va ser el seu president, Jerome Powell durant la seva intervenció al simposi de Jackson Hole. A partir d'ara, es posarà més èmfasi en el foment de l'ocupació i es permetrà que la inflació superi l'objectiu del 2%, la qual cosa al seu torn obrirà la porta a mantenir els tipus d'interès més baixos durant més temps.

I a l'escena política, continua augmentant la tensió entre demòcrates i republicans pels fets de les protestes per Kenosha, a Wisconsin, en què la policia va tirotejar Jacob Blake. Tot això amb el teló de fons de les eleccions presidencials de novembre.

A d'altres mercats, el petroli West Texas repunta un 0,6%, fins a 43,24 dòlars, mentre l'euro s'aprecia un 0,28% i es canvia a 1,1936 dòlars. A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys avança fins al 0,738%.

Noticias relacionadas

contador