new york stock exchange, nyse, markets, wall street, us. photo: grant wickes
Grant Wickes (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/ ) No changes made

Wall Street cotitza pla i lleugerament a la baixa després del tancament alcista de dimarts. Els inversors van decidir comprar després del to amigable de la reunió virtual entre Joe Biden i Xi Jinping i la bona dada de vendes al detall del mes d'octubre, que anticipa un creixement sòlid de cara al quart trimestre.

  • 40.003,59
  • -

En aquest sentit, els experts de Pantheon Macroeconomics afirmen que "les tendències a l'alça del nombre de passatgers de les companyies aèries, l'ocupació hotelera i la demanda dels restaurants les últimes setmanes apunten a una àmplia fortalesa de la despesa".

A més, preveuen una temporada nadalenca molt reeixida, “ja que la gent recupera el temps perdut i comença a gastar els 2,5 bilions de dòlars d'estalvis acumulats des que va començar la pandèmia”.

En aquest sentit, la minorista Target (-4%) ha superat els pronòstics amb els seus resultats del tercer trimestre, després que aquest dimarts Walmart (+0,1%) i Home Depot (+1%) també rendissin comptes; i ha anticipat que les seves vendes nadalenques seran més grans del que s'esperava inicialment.

Com a contrapès a aquestes bones previsions econòmiques, apareix l'elevada inflació als EUA, el caràcter transitori de la qual cada cop és més qüestionat i va camí de convertir-se en persistent, cosa que pot complicar la vida a la Reserva Federal (Fed) i a les borses durant la primera meitat de l´any.

Sobre la trobada virtual entre Biden i Xi, un dels titulars més importants ha estat que els dos països s'han obert a mantenir converses sobre els arsenals nuclears. Fa unes setmanes, la notícia que Pequín estava provant en secret coets supersònics nuclears amb capacitat d'arribar als EUA va tenir una gran repercussió, ja que és un nou pas a la carrera armamentística del govern comunista.

Actualment, les accions dels fabricants americans d'automòbils elèctrics segueixen disparades. A més de Tesla (+0,8%), protagonista pels moviments del seu CEO desfent-se de les seves accions a la companyia, els títols de Rivian Automotive (-8%) s'han revalorat més del 100% des que van començar a cotitzar a la borsa fa una setmana. I les accions de Lucid (-3%) es van disparar més del 20% aquest dimarts, cosa que va atorgar a l'empresa una capitalització borsària superior a la de Ford Motor.

D'altra banda, Pfizer (+0,3%) i BioNTech (+3,6%) pugen després de conèixer-se que l'Administració d'Aliments i Drogues (FDA, per les sigles en anglès) hagi promès una ràpida revisió de la sol·licitud per a aprovar la dosi de reforç de Covid-19 amb la vacuna de les dues companyies.

A nivell econòmic, s'han publicat les sol·licituds setmanals d'hipoteques, que han caigut un 2,8% davant l'augment del 5,5% del mes anterior; i dades sobre el sector constructor, com els inicis d'habitatges, també han decrescut inesperadament un 0,7%, i els permisos de construcció als Estats Units del mes d'octubre, que han pujat un 4%, per sobre de les estimacions.

Sobre la política monetària, diversos membres de la Reserva Federal (Fed), com John Williams (Fed de Nova York), Michelle Bowman (governadora), Mary Daly (Fed de San Francisco) i Christopher Wallen (governador) faran intervencions públiques.

Els inversors volen saber fins a quin punt el banc central dels EUA suportarà una taxa d'inflació general superior al 6% actualment, i que fins i tot pot continuar pujant fins al 7% als mesos vinents. El consens coincideix que els preus començaran a baixar al segon o tercer trimestre de l'any que ve, però la pressió que suportarà l'organisme a curt termini pot ser molt elevada si l'IPC continua avançant.

Tot això en espera que Joe Biden anunciï aquesta mateixa setmana si reelegeix Jerome Powell per a un segon mandat com a president de la Fed, o si per contra es decanta per la governadora Lael Brainard, considerada encara més defensora d'una política monetària acomodatícia que el mateix Powell.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,74% fins als 80,16 dòlars, mentre l'euro es deprecia un 0,06% i es canvia als 1,1312 dòlars, a prop de mínims de 16 mesos contra el bitllet verd'. A més, l'unça d'or avança un 0,66%, fins als 1.866 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins a l'1,632%, i el bitcoin rebota un 0,5%, fins als 59.909 dòlars.

Noticias relacionadas

contador