actas fed reserva federal portada

El president dels EUA, Joe Biden, ha assenyalat aquest dimarts que prendrà una decisió final sobre la seva elecció per a la presidència de la Reserva Federal (Fed) cap al final de la setmana.

Biden està considerant la possibilitat de tornar a nomenar el president de la Reserva Federal, Jerome Powell, quan el seu mandat de quatre anys expiri al febrer, o triar la governadora de la Reserva Federal, Lael Brainard, per al lloc. Biden va entrevistar els dos candidats el 4 de novembre i no està considerant altres persones, segons una persona familiaritzada amb l'assumpte, recull Bloomberg.

Es tracta d'una elecció crítica per al demòcrata en el primer mandat i que podria influir en el desenvolupament del seu programa econòmic.

Preguntat per un periodista si estava "més a prop d'una decisió" sobre la presidència del banc central nord-americà, Biden, després d'una pausa, va dir: "Sí, com diria el meu avi, amb la gràcia de Déu i la bona voluntat dels veïns, ho sentiràs en uns quatre dies".

Powell forma part del consell de la Fed des del 2012 i va ser ascendit al màxim càrrec per Trump, prenent el timó el febrer del 2018 de mans de Janet Yellen, que ara és secretària del Tresor de Biden. El seu mandat com a president expira al febrer.

Noticias relacionadas

contador