yellen dl fed us treasury debt usa
U.S. Federal Reserve (PD)

La secretària del Tresor, Janet Yellen, ha declarat aquest dimarts que ara estima que els Estats Units assolirà el límit de deute el 15 de desembre, gairebé dues setmanes després de la previsió inicial del 3 de desembre.

Aquests 12 dies addicionals oferirien al Congrés més temps per arribar a un acord sobre com aixecar o suspendre el sostre del deute. Si els legisladors no aconsegueixen fer-ho abans de l'anomenada data límit, el govern dels Estats Units entraria en impagament per primera vegada a la seva història.

En una carta adreçada a la presidenta de la Cambra de Representants, la demòcrata Nancy Pelosi, Yellen va explicar que la seva estimació revisada és en part el resultat de la promulgació per part del president Joe Biden del pla d'infraestructures d'un bilió de dòlars a principis de aquesta setmana, segons informa CNBC.

"Ahir, el president va signar la Llei d'Inversió en Infraestructures i Ocupació, que assigna 118.000 milions de dòlars per al Fons Fiduciari de Carreteres", va escriure. "Aquests fons han de ser transferits al Fons Fiduciari de Carreteres d'aquí a un mes després de la promulgació de la legislació, i la transferència es completarà el 15 de desembre", va escriure Yellen.

"Encara que tinui un alt grau de confiança que el Tresor serà capaç de finançar el govern dels Estats Units fins al 15 de desembre i completar la inversió del Fons Fiduciari de Carreteres, hi ha escenaris en què el Tresor es quedaria amb recursos restants insuficients per a continuar finançant les operacions del Govern dels Estats Units més enllà d'aquesta data", va afegir.

Yellen ha advertit que un impagament provocaria una recessió i posaria en perill el paper del dòlar com a moneda de reserva del món.

El Congrés va aprovar un augment provisional del sostre del deute a principis doctubre.

Noticias relacionadas

contador