nyse dl us wall street stocks shares ny n y  new york
Rolf Kleef Flickr (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/ ) No changes made

Wall Street cotitza mixt després de les caigudes moderades de dimecres. Els inversors continuen preocupats pels elevats nivells d'inflació, malgrat que les dades econòmiques anticipen un bon quart trimestre per al creixement als Estats Units.

  • 18.674,19
  • 0,69%

El Dow Jones és el que més està patint a la borsa, amb retrocessos per sobre del 0,3%. El Nasdaq i l'S&P 500 estan a zona de màxims i lluiten per superar els 16.000 punts i els 4.700, respectivament.

Sobre la pandèmia, el fundador de Microsoft, Bill Gates, ha anticipat que les morts per Covid-19 s'igualaran a les de la grip a mitjans del 2022. Tot i que el repunt dels contagis a Europa està sent molt important a les últimes setmanes.

D'altra banda, l'Administració Biden ha demanat al regulador nord-americà que controli les pràctiques dels grans grups energètics, en apreciar "proves cada vegada més grans de comportament anticonsumidor per part de les empreses de petroli i gas".

A més, els EUA es plantegen utilitzar les seves reserves estratègiques de petroli per contenir els preus del cru i han consultat la Xina, l'Índia i el Japó si consideren fer el mateix. El petroli West Texas i cotitza entre els 78 i els 79 dòlars, i continua allunyant-se dels 85 dòlars que va arribar a tocar a finals d'octubre.

Tot això en espera que Joe Biden anunciï aquesta mateixa setmana si reelegeix Jerome Powell per a un segon mandat com a president de la Fed, o si per contra es decanta per la governadora Lael Brainard, considerada encara més defensora d'una política monetària acomodatícia que el mateix Powell.

Tot i això, Brainard es percep com una mica més amenaçadora pel mercat, ja que és partidària d'una regulació bancària més estricta.

NVIDIA, ALIBABA I JD.COM, PROTAGONISTES AL CAPÍTOL DE RESULTATS

Al capítol de resultats, les accions del fabricant de xips Nvidia es catapulten gairebé un 10% després de superar els pronòstics del consens amb els seus resultats. En negatiu, les accions de Cisco Systems cauen amb molta força, gairebé un 10%, després d'incomplir les previsions.

Durant la jornada, han publicat els resultats els gegants xinesos del comerç electrònic que cotitzen a Wall Street, Alibaba i JD.com.

NOU MÍNIM DE L'ATUR SETMANAL

A nivell econòmic, s'han publicat les xifres de l'atur setmanal, que ha tornat a caure, aquesta vegada fins a les 268.000 sol·licituds des de les 269.000, dada revisada pel Departament de Treball del país nord-americà. Les peticions contínues també han retrocedit fins als 2,08 milions, des dels 2,209 milions i també se situen per sota dels 2,12 milions previstos.

"Les sol·licituds inicials haurien de continuar recuperant gradualment els nivells anteriors a la pandèmia, ja que els empresaris que s'enfronten a l'escassetat de treballadors probablement mantindran els acomiadaments al mínim. Les sol·licituds contínues també haurien de continuar baixant a mesura que més persones es reincorporin al mercat laboral i que les prestacions expirin", argumenten des d'Oxford Economics.

A més, l'índex manufacturer de la Fed de Filadèlfia ha despuntat inesperadament fins a 39 des del 23,8 anterior. Els experts estimaven que l'indicador arribés a 24.

ESTRATÈGIA I ALTRES MERCATS

D'altra banda, els analistes de Goldman Sachs estimen que l'S&P 500 arribarà als 5.100 punts a finals del 2022, cosa que implica una rendibilitat del 10%, sumant els dividends esperats que repartiran les empreses que componen l'índex.

"En contra de la intuïció de molts inversors, el rendiment estel·lar que té fins ara l'índex no és una bona raó en si mateixa per esperar una rendibilitat feble de cara al proper any", argumenten

En altres mercats, l'euro segueix sent protagonista i s'aprecia un 0,18% i es canvia a 1,1339 dòlars, a prop de mínims de 16 mesos contra el 'bitllet verd'. A més, l'unça d'or recula un 0,28%, fins als 1.864 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys avança fins a l'1,608%, i el bitcoin cau un 2,26%, fins als 58.994 dòlars.

Noticias relacionadas

contador