stablecoins

Christopher Waller, membre de la Junta de Governadors de la Reserva Federal dels Estats Units, va declarar aquest dimecres que hi pot haver valor en els diners privats dissenyats per igualar l'estabilitat de les monedes convencionals. També va oferir algunes opinions sobre com els reguladors podrien voler supervisar i garantir la seguretat del nou sistema de pagaments.

"Els Estats Units té una llarga història de desenvolupament, perfeccionament i integració de noves tecnologies de pagament de manera que es mantingui la integritat de les seves institucions financeres i el seu sistema de pagaments", va assenyalar Waller en una compareixença virtual, afegint que les anomenades stablecoins, "poden ser noves, però la seva economia dista molt de ser-ho", com recull DowJones.

Waller ha afirmat que cal un marc regulador i de supervisió més sòlid per garantir que les stablecoins siguin una forma de pagament segur. Tot i això, no considera que sigui necessari que siguin subjectes a les mateixes normes que els bancs.

Afegeix que, encara que estaria d'acord amb la idea que els bancs puguin emetre tant dipòsits bancaris com stablecoins, segons informa Reuters, no està d'acord amb la idea que només els bancs puguin emetre stablecoins.

"El marc de regulació i supervisió de les stablecoins de pagament ha d'abordar els riscos específics que plantegen aquests acords, de manera directa, completa i limitada", va assenyalar Waller. "No obstant, això no vol dir necessàriament imposar el reglament bancari complet, que està orientat en part a les activitats de préstec, no als pagaments".

Waller va afegir que segueix sent escèptic pel que fa a la necessitat d'una moneda digital del banc central, perquè ja hi ha una "innovació real i ràpida" a l'espai dels pagaments.

contador