petroleocbcae

Caigudes del 0,7% per al petroli, tant el West Texas com el barril de referència Brent, aquest dijous, després del declivi en els preus de dimecres, el més gran des d'inicis d'octubre, després que l'OPEP i l'Agència Internacional de l'Energia advertissin d'un excés d'oferta imminent. Les notícies que els EUA estaven demanant a altres grans consumidors mundials de petroli, com la Xina o el Japó, que consideressin un alliberament coordinat de reserves de petroli per abaixar els preus, també han influït en la cotització del barril.

Aquestes informacions es produeixen després que transcendís que el president dels EUA, Joe Biden i el líder xinès Xi Jinping van discutir un alliberament conjunt dels subministraments de cru a la reunió virtual de principis de setmana. Segons diversos mitjans, el gegant asiàtic estudia un alliberament estratègic de part del rebost d'or negre.

L'informe setmanal de l'AIE de dimecres, tot i mostrar una gran caiguda en els inventaris, va fer poc per aturar la venda, va dir ANZ, assenyalant el to baixista de l'AIE i l'OPEP als seus informes mensuals del mercat del petroli a principis d'aquesta setmana també pot haver pesat en el sentiment.

El mercat mundial del petroli s'ha centrat en el ràpid augment de la demanda davant un increment lent de l'oferta per part de l'Organització de Països Exportadors de Petroli i els seus aliats, juntament amb la reticència dels grans jugadors d'esquist nord-americans a gastar més en perforacions.

Tot i això, tant l'AIE com l'OPEP han afirmat durant les últimes setmanes que podria arribar més oferta en els propers mesos. L'OPEP i els seus aliats, coneguts com a OPEP+, han mantingut un acord per augmentar la producció en 400.000 bpd cada mes per no saturar el mercat amb oferta.

Dimarts, el secretari general de l'OPEP, Mohammad Barkindo, va dir que el grup veu senyals d'un excés d'oferta de petroli a partir del mes que ve i va afegir que els seus membres i aliats hauran de ser "molt, molt cautelosos".

Altres països, entre els quals els Estats Units, han demanat a l'OPEP+ que augmenti la producció més ràpidament. Els Estats Units han considerat la possibilitat d'anunciar un alliberament d'emergència de cru de la Reserva Estratègica de Petroli, que conté més de 600 milions de barrils de petroli.

Noticias relacionadas

contador