1629714646 nvidia

Nvidia ha pujat un 5% al mercat 'after hours' després de publicar ahir al tancament de Wall Street uns resultats millors del que s'esperava en ingressos i beneficis i mostrar-se optimista respecte als ingressos futurs gràcies a les expectatives relacionades amb el metavers.

  • 877,35$
  • 6,18%

Nvidia va pronosticar aquest dimecres uns ingressos per al quart trimestre per sobre de les previsions dels analistes, apostant pel creixement del seu negoci de centres de dades a mesura que més empreses d'Internet es llancen a invertir en intel·ligència artificial i al metavers.

El sector en línia que utilitza la realitat augmentada i virtual per ajudar els usuaris a interactuar ha captat més atenció després que Facebook, ara rebatejada com a Meta, digués que augmentarà la despesa de capital i canviarà l'enfocament del negoci de xarxes socials.

La mesura suposarà un gran impuls per a Nvidia, el fabricant mundial més gran de gràfics i xips d'Intel·ligència Artificial, ja que les aplicacions de metavers necessitarien més potència de càlcul i impulsarien la demanda de xips.

Els ingressos de Nvidia van augmentar un 50%, fins als 7.100 milions de dòlars als tres mesos finalitzats el 31 d'octubre, per sobre de l'estimació mitjana de 6.830 milions de dòlars. Els beneficis van ser de 1,17 dòlars per acció sobre una base ajustada, 6 centaus més que les expectatives.

L'empresa ha evitat fins ara grans problemes en la cadena de subministrament malgrat la crisi mundial de xips, però els costos de la cadena de subministrament estan augmentant. Així, ha explicat que les compres d'inventari pendents i les obligacions de subministrament a llarg termini pujaran fins als 6.900 milions de dòlars, enfront dels 2.570 milions d'un any abans. Nvidia va fer un pagament de 1.600 milions de dòlars només al tercer trimestre per assegurar-ne el subministrament.

Noticias relacionadas

contador