wall street portada dentro sitio
39.764,43
  • -
  • -

Una altra sessió en verd. Així estan els índexs de Wall Street. Les borses celebren que els EUA creés més ocupació de l'esperat el novembre, segons el seu últim informe d'ocupació. En aquest, s'indica que l'economia de país gènere 266.000 nous treballs (respecte als 180.000 anticipats) i la desocupació va caure des del 3,6% anterior (i esperat) al 3,5% actual.

L'analista Michael Hewson esperava aquest repunt en la creació de llocs de treball per un tema "estacional", a més que es veuran impulsats pel final de la vaga de General Motors.

A més, recorda que "en un altre símptoma de com de robust està l'ocupació als EUA, les peticions d'atur van caure fins a les 203.000 aquest dimecres, mínims de fa set mesos".

Més enllà de l'informe d'ocupació, les mirades continuen centrades en Trump. El president dels EUA va tornar a assegurar aquest dijous que les negociacions comercials amb la Xina "segueixen endavant".

La data límit segueix sent el 15 de desembre, dia en què entra en vigor una nova ronda d'aranzels entre les dues majors economies del món. Arribaran abans a un acord i quedaran anul·lats?

Ull també amb el mercat de matèries primeres. Aquest divendres es donarà a conèixer oficialment la decisió de l'OPEP i els seus aliats. Durant la passada jornada, el càrtel va acordar retallar la producció diària en 500.000 barrils més.

Dins de l'àmbit empresarial destaquen les pujades de JP Morgan, General Electric i Cisco Systems.

Noticias relacionadas

contador