ep cerdosgranja porcina pigs farming
Interporc

La Xina eliminarà els aranzels a la importació d'alguns enviaments de soja i carn de porc procedents dels Estats Units, segons ha informat aquest divendres el ministeri de Finances de la Xina citant una decisió de l'Executiu de país.

Aquestes exempcions aranzelàries van sorgir en resposta a les sol·licituds individuals de diverses empreses per a les importacions de soja i carn de porc amb origen als Estats Units, tal com va informar el Ministeri en un comunicat recollit per Reuters. No obstant això, no es van especificar les quantitats afectades per l'exempció.

La Xina va imposar aranzels del 25% tant a la soja com a la carn de porc dels Estats Units el juliol de 2018, en resposta als aranzels imposats per Washington sota l'acusació que la Xina roba i obliga a la transferència de la propietat intel·lectual nord-americana a empreses xineses.

L'exempció es produeix en el marc de les negociacions entre els Estats Units i la Xina per tancar un acord 'de fase u' o preliminar per destensionar la seva guerra comercial que dura ja 17 mesos. L'aixecament mutu dels aranzels és una assumpte clau en aquestes converses.

La Xina ha estat explorant els mercats mundials a la recerca de més carn per compensar una gran escassetat de proteïnes després que un brot de pesta porcina africana devastés les seves granges de porcs, cosa que va tallar el subministrament de carn porcina.

Noticias relacionadas

contador