bandera eeuu usa america

L'economia dels Estats Units ha sumat 266.000 noves nòmines no agrícoles el novembre, és a dir, depassa àmpliament la xifra esperada pel consens d'analistes (180.000) i l'anteriorment registrada, 156.000.

La taxa de desocupació als EUA ha cedit, a més, fins al 3,5% respecte al 3,6% esperat i registrat durant el mes anterior. Les dues dades arriben després que l'activitat manufacturera reiterés la seva contracció durant l'onzè mes de l'any.

La dada de l'atur s'ha vist ajudat pel final de la vaga de General Motors, com ja apuntaven els analistes abans de conèixer. El salari mitjà es va elevar a 7 centaus, és a dir, un 0,2% a l'hora. Al seu torn, els EUA han revisat a l'alça les ocupacions creades l'octubre des dels 128.000 als 156.000. Al setembre cal recordar que es va passar dels 180.000 als 193.000 nous llocs de treball.

L'analista Michael Hewson esperava, a més, un repunt en la creació de llocs de treball per un tema "estacional" i va aprofitar per recordar "un altre símptoma del robust que està l'ocupació als EUA, amb les peticions d'atur caient fins a les 203.000 aquest dimecres, mínims de fa set mesos".

Des d'XTB apunten que ha estat "una setmana molt volàtil a les borses dels EUA", però aquestes dades d'ocupació haurien d'ajudar a calmar els mercats. Està sent el cas dels parquets mundials, incloent-hi l'espanyol, que redoblen les seves pujades a la calor d'aquesta xifra que ha aconseguit trencar totes les expectatives.

Noticias relacionadas

contador