trump china portada

Els EUA i la Xina encara estan en desacord sobre la mida de les compres de productes agrícoles que ha de fer el gegant asiàtic, segons informa aquest dijous The Wall Street Journal.

El president Donald Trump ha demanat a la Xina que compri entre 40.000 i 50.000 milions de dòlars de béns agrícoles l'any, que és molt més que els 8.600 milions de dòlars que el país va comprar l'any passat, assenyala WSJ citant persones familiaritzades amb les negociacions. L'administració dels EUA també exigeix ​​que la Xina anunciï públicament els seus plans de compra i que digui que no dependran de les condicions de mercat ni de les obligacions comercials.

Les dues superpotències estan en converses per intentar arribar a un acord preliminar -acord de 'fase u'- abans del 15 de desembre, data en què els EUA elevaria novament els aranzels sobre la Xina en no arribar a un pacte. Aquest dijous s'ha conegut que la Xina ha fet un pas cap a aquest pacte en anuciar que retirarà aranzels a alguns tipus de soja i carn de porc dels EUA.

Els mercats s'han mogut durant tota la setmana al so de les especulacions, notícies i filtracions sobre aquestes negociacions. Els experts aposten perquè tots dos països arribin finalment a un pacte, ja que Donald Trump està especialment interessat, atès que necessita urgentment la compra de productes agrícoles per part de la Xina per mantenir contents els agricultors i assegurar els seus vots per a les eleccions de novembre de l'any que ve.

Noticias relacionadas

contador