ep elon musk fundador de tesla
Jörg Carstensen/dpa - Archivo
170,18$
  • 8,05$
  • 4,97%

El fundador del fabricant de vehicles elèctrics Tesla, Elon Musk, ha avançat per 200 milions de dòlars (uns 170 milions d'euros) Bill Gates, cofundador de Microsoft, i es va convertir en la segona persona més rica de món, únicament per darrere del fundador d'Amazon, Jeff Bezos.

El patrimoni net de l'empresari es va situar en als 127.900 milions de dòlars (més de 107.620 milions d'euros) gràcies a l'increment del preu de les accions de Tesla, que han portat Musk a obtenir més de 100.000 milions de dòlars (84.150 milions d'euros) des del començament de 2020.

Segons el llistat de multimilionaris publicat per Bloomberg, un 75% del patrimoni de Musk correspon a les accions de Tesla, el valor del qual s'ha multiplicat per cinc en aquest any. Amb aquest avançament, és la segona vegada en els últim vuit anys que Bill Gates es col·loca per sota del número dos a la llista dels més rics del món, ja que va ocupar durant diversos anys el primer lloc abans que Bezos el superés el 2017.

El seu patrimoni és de 127.700 milions de dòlars (107.450 milions d'euros), encara que aquest seria molt més gran si no hagués donat milions a organitzacions benèfiques. Gates ha donat en total més de 27.000 milions de dòlars (22.720 milions d'euros) a la fundació que porta el seu nom des de l'any 2006.

TENSIÓ ENTRE MULTIMILIONARIS

Musk i Gates no només 'competeixen' per ser la persona més rica del món, sinó que també ho fan a les xarxes socials, on el fundador de Tesla va comentar que Gates "no tenia ni idea" sobre camions elèctrics, com a resposta a una publicació de Gates en la qual va valorar que l'electricitat no seria la solució idònia per propulsar vehicles pesants de llarg recorregut.

Així mateix, durant la pandèmia s'han llançat comentaris més durs. Musk ha qüestionat les dades sobre la seva propagació, minimitzant els possibles riscos de la COVID-19. Gates, com a resposta, va rebutjar els comentaris de Musk. "Espero que no confongui les àrees a les quals no està massa involucrat", va afegir.

Més enllà d'aquests enfrontaments, Bill Gates va arribar a comprar-se un Porsche elèctric, optant per la marca del grup Volkswagen i no per Tesla, la qual cosa va ser qualificat per Musk com a "decebedora".

Noticias relacionadas

contador