ep logo de netflix en un ordenador portatil
Alexander Heinl/dpa - Archivo
564,80$
  • 9,68$
  • 1,74%

La plataforma de reproducció en continu (streaming) Netflix s'ha disposat a modificar el seu model de distribució a partir del 2021 i començarà a tributar a Espanya per tots els ingressos que generi al país, una acció que respon a l'evolució de l'activitat de l'empresa en Espanya i al seu "compromís" amb el país.

Aquesta notícia suposa que la companyia de continguts audiovisuals començarà a computar a Espanya, els ingressos obtinguts per les quotes dels seus usuaris, que fins ara es pagaven a la filial a Països Baixos, Netflix International BV.

Aquesta modificació en el seu model de distribució, que afectarà també altres països europeus, constituirà una alteració en els comptes que presenta l'empresa a Espanya. Això afecta la tributació de la seva activitat al país, ja que fins al moment la majoria dels impostos els pagava als Països Baixos.

"Som part integral de l'ecosistema audiovisual a Espanya. La nostra contribució el 2019 ha estat clau per tirar endavant produccions en diverses comunitats autònomes; per generar milers de llocs de treball i dinamitzar el sector", ha subratllat el portaveu de la plataforma. En aquesta línia, ha explicat que Netflix té un "compromís a llarg termini" amb la creació espanyola i aposta "fermament" per desenvolupar un sector "el més divers possible".

En total, Netflix va rodar 30 produccions originals a tot Espanya l'any passat, amb la col·laboració de més de 17 socis productors, de les quals 25 eren locals i cinc internacionals. Treballs com Alguien Tiene que Morir, Sky Rojo, The Crown o The Witcher, van arribar a donar feina a 5.600 persones i van generar l'equivalent a 33.000 dies de treball per als extres.

A més, la companyia, que va arribar a Espanya el 2015, va llogar el 2019 un nou espai d'oficines al Passeig de la Castellana de Madrid amb el propòsit d'augmentar l'equip a Espanya i invertir en històries locals.

contador