yellen660

El possible nomenament de l'expresident de la Reserva Federal dels EUA (Fed), Janet Yellen, com a secretària del Tresor dels EUA, deixa un planter de càrrecs a la primera potència mundial d'edat avançada. Tant és així que els experts de Rabobank assenyalen que el país s'està convertint en una "gerontocràcia", cosa que deixa de banda "veus més joves i progressistes" amb la notable excepció de la vicepresidenta, Kamala Harris.

A més, del president electe, Joe Biden (78), a la crisi climàtica és John Kerry (76) qui lidera la "càrrega", mentre que Yellen en té 74 i Nancy Pelosi, presidenta de la Cambra de Representants en té 80. D'altra banda, "Trump tindria 78 anys si torna a presentar-se el 2024, cosa que sembla gairebé segur, ja que la seva impugnació de les eleccions fracassarà", i segueixen enumerant; Wilbur Ross (82), que segueix "dirigint" el comerç; Larry Kudlow (73) i Ruddy Giuliani (76).

"Tot això recorda a les pel·lícules originals de Star Trek (o fins i tot a la sèrie de Picard recentment estrenada), en què gran part del pressupost per a efectes especials es gastava en perruques i pròtesis de maluc", fan broma aquests analistes.

Aquest fet no envia el millor dels missatges a "les veus polítiques més joves i/o progressistes que pressionen per un pensament més fresc", expliquen, ja que, si bé, els mercats celebren Yellen, la seva visió sobre qüestions com la desigualtat no està precisament actualitzada, critiquen els analistes del banc holandès.

Noticias relacionadas

contador