• La reforma fiscal als EUA segueix donant passos per a la seva aprovació
  • El Dow Jones es revalora ja un 20,6% aquest any
cbwallstreet2

Signe mixt en Wall Street, que permetrà als índexs novaiorquesos marcar nous màxims històrics després dels records registrats aquest dimarts. Per exemple, l'S&P 500 ha marcat 58 màxims aquest any, xifra que dóna una idea de la fortalesa de la renda variable nord-americana el 2017. El Nasdaq, per la seva banda, es queda endarrerit i cau un 0,2%.

  • 38.239,66
  • -

Per la seva banda, el Dow Jones es revalora un 20,6% des de principis de gener i cotitza a menys d'un 1% dels 24.000 punts. Una tendència alcista que s'acabarà en algun moment, però que a curt termini sembla no tenir fi. Sobretot perquè els catalitzadors positius són molt potents.

El sector bancari va pujar un 2,6% aquest dimecres després dels comentaris del futur president de la Fed, Jerome Powell, sobre la regulació financera. "Considerarem formes apropiades de suavitzar els requisits reguladors mentre preservem les reformes centrals (sòlids nivells de capital i liquiditat, test d'estrès i plans de resolució) perquè els bancs puguin donar el crèdit necessari a famílies i empreses i es mantingui la prosperitat econòmica" , ha assenyalat el banquer central, un missatge que va agradar molt als inversors.

REFORMA FISCAL, DADES I JANET YELLEN

A més, la reforma fiscal als EUA, la més important dels últims 30 anys, segueix donant passos per a la seva aprovació. El Comitè de Pressupostos del Senat va aprovar amb 12 vots a favor i 11 en contra, però amb tots els potencials dissidents republicans votant a favor, el projecte de llei tributària, pas imprescindible perquè aquest dijous sigui votat i aprovat per aquesta cambra.

Posteriorment, els republicans de la Cambra de Representants i del Senat hauran d'acordar un projecte de llei definitiu que sigui aprovat per les dues cambres i signat pel president.

Els experts de JP Morgan calculen que si finalment tira endavant, l'S&P 500 pot registrar un tram alcista del 5%. Segons els seus càlculs, la rebaixa d'impostos a empreses i ciutadans pot impulsar en 12 dòlars la previsió mitjana de beneficis per a l'S&P 500.

A l'actualitat econòmica, la dada més rellevant serà la segona revisió del PIB del tercer trimestre. El consens espera que es revisi a l'alça fins al 3,2% des de l'anterior 3%. També es publica la despesa en consum personal del tercer trimestre, una de les mesures favorites de la Fed per calibrar les expectatives d'inflació (la previsió és un lleuger repunt fins a l’1,4% des de l’1,3%).

Per la seva banda, la presidenta sortint de la Fed, Janet Yellen, té previst testificar al Congrés aquest dimecres davant el Comitè Econòmic Conjunt del Congrés per parlar sobre les previsions econòmiques als EUA. Richard Turnill, director mundial d'Estratègia de BlackRock, afirma que "la Fed pujarà tipus al desembre i complirà les seves projeccions de tres pujades l'any que ve", tot i que afegeix que "el 2018 podrien produir quatre pujades si el creixement es veu impulsat per les mesures d'estímul fiscal".

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A l'escena corporativa, l'empresa de programari Autodesk es desploma un 11% després de presentar resultats i anunciar un gran pla de reestructuració.

A més, els analistes d'RBC Capital han elevat el seu consell sobre Walmart, la cadena de supermercats del Dow Jones, fins a mantenir des d'infraponderar; i el preu objectiu fins a 96 des de 92 dòlars.

Al mercat de divises, l'euro cau un 0,03%, fins als 1,1840 dòlars. Tot i que els titulars se'ls emporta l’estratosfèric ral·li del bitcoin. La reina de les monedes digitals ha superat els 10.000 dòlars i es troba en una autèntica bombolla, després de duplicar el seu valor des de l'octubre i multiplicar-lo per deu el 2017.

Pel que fa a les matèries primeres, el cru West Texas cau un 0,7%, fins a 57,60 dòlars, mentre que el barril Brent cedeix un 0,8%, fins a 63,10 dòlars. L'OPEP es reuneix aquest dijous i el mercat 'pressiona' el càrtel perquè estengui les seves retallades de producció nou mesos més, fins a final de 2018. Per la seva banda, l'unça d'or cau un 0,1%, fins a 1.297 dòlars. Al mercat de renda fixa, la rendibilitat del bo nord-americà a deu anys puja fins al 2,349%.

Noticias relacionadas

contador