ep citibank 20200319175111
EUROPA PRESS - Archivo

Wall Street es desperta amb pujades i nous màxims històrics al Dow Jones i l'S&P 500 després del tancament mixt de dimecres. Els índexs es van girar a la baixa després de marcar màxims històrics intradia, en una jornada que va estar marcada pels resultats de JP Morgan, Goldman Sachs i Wells Fargo, però sobretot per l'exitós debut borsari de Coinbase.

  • 39.723,11
  • -

El bròker de criptodivises es va estrenar amb una impressionant pujada del 70%, fins als 430 dòlars per acció, la qual cosa va atorgar a la companyia una capitalització de 100.000 milions de dòlars.

Tot i això, el president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, va voler temperar l'ànim alcista al mercat en comentar que els EUA encara s'enfronta a possibles riscos a la baixa, com un retard en les vacunes o un nou increment de casos per les noves variants de Covid-19.

A més, el banquer central va assenyalar que les monedes digitals són "vehicles d'especulació" i que "no s'utilitzen realment com a mitjans de pagament". Una visió que comparteix la secretària del Tresor, Janet Yellen, que al febrer va afirmar que el bitcoin "és un actiu altament especulatiu".

Tot això va fer que Coinbase tanqués la jornada als 328 dòlars, amb una pujada del 30%, després d'haver estat valorada en 250 dòlars i marcar un primer preu als 381 dòlars. Per la seva banda, el Nasdaq es va girar a la baixa després de superar els 14.000 punts durant la jornada.

A partir d'ara, segons publica Bolsamanía, els inversors en el bitcoin han d'estar preparats -però no desanimats- per a un "escrutini governamental molt més gran", avisa Nigel Green, director general i fundador de DeVere Group.

VENDES AL DETALL I RESULTATS

En un altre ordre de coses, s'ha conegut una de les dades clau, les vendes minoristes de març. S'han disparat un 9,8% al març, una dada molt per sobre de les previsions de mercat, que parlaven d'un repunt del 6,1%.

Encara que hi ha analistes que ja esperaven una pujada similar a causa de la combinació d'aquests xecs amb la reobertura de l'activitat econòmica a tot el país. A més, esperen un altre gran repunt a l'abril pels mateixos motius.

Les peticions d'atur setmanals també han estat un impuls per a l'economia nord-americana. I no és per menys, el Departament de Treball n'ha notificat 576.000 enfront de les 700.000 esperades. Els experts apunten que si el ritme segueix per aquest camí el 2021 es crearan més de 6 milions de llocs de treball.

Aquest dijous ha arribat el torn de resultats de Citigroup i Bank of America, a més de Delta Air Lines, PepsiCo i UnitedHealth Group, mentre que divendres publicarà Morgan Stanley.

En el capítol de resultats empresarials, Bank of America ha superat previsions després de guanyar 8.100 milions de dòlars durant el primer trimestre, encara que el seu marge d'interessos es va reduir un 16%, fins als 10.200 milions de dòlars, a causa "dels menors tipus d'interès".

Citi ha ingressat 19.300 milions de dòlars de gener a març, enfront dels 18.730 milions anticipats pel consens d'analistes. A més, el seu BPA s'ha situat als 3,62 dòlars, respecte als 2,48 dòlars projectats.

També ha passat pel confessionari BlackRock. La gestora ha presentat un benefici net atribuït de 1.199 milions de dòlars, un 48,8% més que al primer trimestre del 2020. A més, la companyia nord-americana va superar el tancament del primer trimestre del 2021 els nou bilions de dòlars en actius sota gestió.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

Per anàlisi tècnica, el Nasdaq 100 ha marcat màxims històrics i ha tornat a situar-se en pujada lliure, la millor situació possible per a qualsevol subjacent.

"Des dels mínims de l'última gran crisi (març de 2020) acumula una revaloració del 105%. O el que és el mateix, ha duplicat el seu preu en poc més d'un any", assenyala José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 1,8%, fins als 61,30 dòlars, mentre l'euro s'aprecia un 0,05% i es canvia a 1,1952 dòlars. A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys avança fins a l'1,63% i l'unça d'or cau un 0,2%, fins als 1.743 dòlars.

Noticias relacionadas

contador