jerome-powell-fed 20210304192054

Les criptodivises serveixen en gran mesura per fer apostes sobre la pujada de preus i no han aconseguit l'estatus de mecanismes de pagament, segons el president de la Fed, Jerome Powell, que va reiterar dimecres el seu anterior missatge sobre el bitcoin i la resta d'actius criptogràfics coincidint amb el debut de Coinbase al Nasdaq. "En realitat són vehicles per a l'especulació", va dir el líder del banc central al Club Econòmic de Nova York en una entrevista virtual.

Powell, a l'igual que en ocasions anteriors, va comparar les monedes digitals amb l'or. "Durant milers d'anys, els éssers humans han donat a l'or un valor especial que no té" com a metall industrial, va dir.

Aquests comentaris es produïen just quan els títols de Coinbase volaven en la seva estrena al Nasdaq. La pujada al tancament va ser de l'30%.

Coinbase és la borsa predominant per al comerç de bitcoin i altres criptodivises. Va obrir als 381 dòlars per acció, molt per sobre del seu preu de referència de 250 dòlars. La companyia va dir que va generar 1.800 milions de dòlars en ingressos per al primer trimestre enmig dels salvatges guanys dels preus de bitcoin, ethereum i altres noms de cripto.

La predecessora de Powell a la Fed, Janet Yellen, és ara secretària del Tresor. Al febrer, va dir a la CNBC que veu el bitcoin com "un actiu altament especulatiu" i va dir que no és "àmpliament utilitzat com un mecanisme de transmissió" i és una "forma extremadament ineficient de realitzar transaccions."

Juntament amb una breu xerrada sobre criptografia, l'entrevista a Powell va abastar una varietat de temes, molts d'ells coneguts per al líder de la Fed.

Noticias relacionadas

contador