ep archivo   botellas de pepsi
[email protected] OSKAR MORENO / OSKA

La multinacional de snacks i refrescos PepsiCo ha batut previsions en tancar el seu primer trimestre fiscal, finalitzat a mitjans de març, amb un benefici net atribuït de 1.714 milions de dòlars, un 28% més que durant el mateix període de l'exercici anterior. La companyia ha explicat que ho ha aconseguit gràcies al fet que els consumidors mantenen els seus hàbits de consum de snacks.

  • 175,01$
  • 0,83%

"Estem contents amb els nostres resultats del primer trimestre, ja que hem superat amb èxit els desafiaments relacionats amb la difícil comparació amb l'any passat, les recuperacions desiguals en molts dels nostres mercats internacionals i els problemes relacionats amb el clima als Estats Units", ha remarcat el president i conseller delegat de l'empresa, l'espanyol Ramón Laguarta, en la presentació de resultats aquest dijous.

Els ingressos nets durant el trimestre pugen fins als 14.820 milions de dòlars, xifra que representa un 6,8% més. Per segments de negoci, les vendes de snacks a Amèrica del Nord han arribat als 4.236 milions, un 4% més, mentre que les de refrescs s'han situat als 5.074 milions de dòlars (+4,9%). La facturació a Amèrica del Nord de la filial Quaker Foods, especialitzada en cereals, s'ha elevat un 1,9%, fins als 646 milions de dòlars.

Pel que fa a la resta de mercats, PepsiCo ha facturat 1.795 milions a Europa, un 2,4% menys, al mateix temps que a Llatinoamèrica els seus ingressos han baixat un 5,2%, fins als 1.242 milions de dòlars. A Àsia-Pacífic, Austràlia i Nova Zelanda els ingressos nets han avançat un 70%, fins als 944 milions, mentre que a l'Àfrica, el Pròxim Orient i Sud-est Asiàtic han crescut un 39,9%, fins als 883 milions de dòlars.

Els costos associats a les vendes durant el trimestre s'han situat als 6.671 milions de dòlars, un 8,9% més, mentre que les despeses de venda, generals i administratius s'han mantingut pràcticament estables als 5.837 milions de dòlars.

Després de reportar aquestes xifres, PepsiCo ha reiterat les seves previsions per a 2021. De fet, la companyia espera fortes vendes de la seva unitat de begudes a Amèrica del Nord a mesura que cada vegada siguin més els consumidors que visiten restaurants i cinemes, però creu que la demanda de productes de Quaker Foods probablement es moderarà.

Noticias relacionadas

contador