wall street portada bandera bolsamania
39.807,37
  • -
  • -

Wall Street registra caigudes de l'1% després de l'amenaça del president dels EUA, Donald Trump, d'imposar aranzels a Mèxic si el país no frena la immigració il·legal. Això ha incrementat els temors sobre una recessió mundial després del fracàs de les negociacions comercials amb la Xina.

A partir del 10 de juny, totes les exportacions de productes mexicans a territori nord-americà tindran un aranzel del 5% fins que aquest país aturi el flux d'immigrants il·legals cap als EUA.

Així ho anunciava per sorpresa el mateix Trump a través del seu compte personal de Twitter. El president ha afegit que les tarifes augmentaran a un 10% l'1 de juliol si la crisi persisteix, i en un altre 5% per cada mes endavant, fins a un 25% per a l'1 d'octubre.

"El moviment per iniciar una guerra comercial en un altre front ha sacsejat el sentiment en un mercat ja fràgil", asseguren els analistes de London Capital Group.

INVERSIÓ DE LA CORBA DE TIPUS

Els inversors temen que una perllongada guerra comercial perjudiqui el creixement mundial, la qual cosa ha tornat a invertir la corba de rendiment dels bons del Tresor dels EUA per segona vegada aquest any.

Durant aquesta sessió, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys baixa fins al 2,17% (mínims de 2017), mentre el rendiment del bo a 3 mesos cau al 2,3%. Un diferencial de 13 punts bàsics que indica la preferència dels inversors pels actius de curt termini, per la seva desconfiança sobre el creixement econòmic a mitjà i llarg termini.

Al seu torn, la caiguda del rendiment del deute continua alimentant les expectatives dels que esperen una baixada dels tipus d'interès. Les probabilitats que la Reserva Federal ho faci se situen al 70% el setembre i al 91% el desembre.

EMPRESES

Pel que fa a les companyies, Apple registra caigudes del 2% i Netflix, de l'1,5%. A més, els fabricants d'automòbils, molt sensibles a la imposició d'aranzels a Mèxic, cauen amb força. General Motors i Ford, que compten amb plantes de producció en territori mexicà, es deixen a prop del 5%,

Per contra, Uber puja un 2% després que al tancament de mercat del dijous publiqués pèrdues trimestrals en línia amb les expectatives, superiors a 1.000 milions de dòlars.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

L'S&P 500 ha perforat el suport dels 2.800 punts, la línia clavicular d'una potencial figura baixista en 'cap i espatlles'. "Pauta d'implicacions baixistes, amb objectiu (mínim teòric) de caiguda als aproximadament 2.650 punts", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"No cal dir que no hi ha res infal·lible als mercats i que aquesta pugui fallar, sobretot perquè la figura és molt clara. I sol passar que quan tothom la veu, acaba fallant", afegeix aquest expert. En la seva opinió, la pujada d'aquest dijous va ser un intent de rebot cap a la zona de suport perduda de 2.800 punts, però pot ser l'avantsala de l'esperada correcció.

En altres mercats, el petroli West Texas continua amb la seva ratxa baixista i cau un 2,5%, fins als 55,15 dòlars, va camí de tancar el seu mes més baixista en sis mesos. A més, l'euro s'aprecia un 0,22%, fins als 1,1156 dòlars. Finalment, el peso mexicà es dessagna fins a nous mínims després de l'amenaça de Trump. La moneda es deixa un 3,1%, fins als 19,73 pesos per dòlar.

Noticias relacionadas

contador