donald-trump-presidente-estados-unidos 0
Reuters

El president nord-americà, Donald Trump, ha anunciat aquest dijous que imposarà aranzels del 5% sobre les importacions que arriben al país des de Mèxic fins que deixin d'entrar-ne migrants il·legals als Estats Units.

"El 10 de juny Estats Units imposarà tarifes del 5% a tots els béns d'entrar al nostre país des de Mèxic, fins que deixin d'entrar des de Mèxic migrants il·legals", ha assenyalat el mandatari a través del seu compte a la xarxa social Twitter.

"Les tarifes aniran augmentant de manera gradual fins que es posi remei al problema de la migració il·legal, moment en què es retiraran els aranzels", ha asseverat.

Trump ha detallat que els aranzels augmentaran l'1 de juliol a un 10%, a un 15% l'1 d'agost, a un 20% l'1 de setembre i l'1 d'octubre a un 25%.

Per la seva banda, el viceministre mexicà d'Exteriors per a Amèrica del Nord, Jesús Seade, ha qualificat la mesura com "molt extrema" i ha recalcat que podria portar a una guerra comercial entre els dos països, segons ha recollit l'agència de notícies Reuters.

A més, Seade ha advertit que Mèxic respondrà "de manera enèrgica" a les mesures dels Estats Units en el cas que les apliqui i ha indicat que l'anunci del mandatari nord-americà ha estat com una "dutxa gelada" a les bones relacions entre els dos països.

"No és un secret que el president Trump és molt actiu en Twitter. Publica molts tuits sobre coses que després abandona. Parla d'altres coses que després moren aquí i només algunes prenen efecte", ha afegit.

Noticias relacionadas

contador