trader-concentrado-wall-street
Reuters
38.211,86
  • -
  • -

Wall Street cau més de l'1% mentre el culebró de la guerra comercial torna a donar un altre gir de guió. Les últimes informacions apunten que la delegació xinesa deixarà Washington abans del que s'esperava, cosa que ha augmentat el pessimisme sobre aquesta nova ronda de negociacions.

Segons informa el diari xinès South China Morning Post, el viceprimer ministre Liu He encapçalarà la delegació del gegant asiàtic, però sense el títol d''enviat especial', cosa que indica que no té un encàrrec concret del president Xi Jinping.

Aquest mitjà afegeix que les negociacions seran "tenses" a causa de les últimes paraules de Donald Trump sobre Hong Kong. El president va assenyalar que qualsevol "dolenta" mesura que prenguin les autoritats d'aquest territori pot afectar les negociacions.

A més, els EUA ha col·locat 28 oficines de seguretat pública i empreses tecnològiques xineses en una llista negra comercial pel tracte de Pequín als musulmans de Xinjiang, cosa que no ha caigut gens bé al govern xinès.

Per si això fos poc, els EUA té previst elevar dimarts que ve els aranzels sobre exportacions xineses valorades en 250.000 milions de dòlars fins al 25% des del 20%. Si aquesta mesura entra en vigor, la Xina està preparada per augmentar els aranzels als productes americans.

Amb aquest panorama, el mercat maneja perspectives molt poc optimistes per a la que serà la 13a ronda de negociacions comercials entre les dues potències. Igor de Maack, gestor de fons de Natixis IM, qualifica de "sabotatge econòmic" la política de Trump i adverteix de la forta "infravaloració" deslligada en un gran nombre de valors europeus.

"La incertesa generada pels plantejaments de Trump fa que tots els escenaris econòmics i financers es converteixin en un repte", explica aquest expert, que no dubta a assenyalar que la política de Trump ha desencadenat una "commoció polític-comercial" i que els trobades amb "diversos líders empresarials confirmen que aquests ara estan preocupats perquè s'acosta la recessió, a causa de la guerra comercial".

BREXIT, EMPRESES I ECONOMIA

Tampoc contribueixen a l'optimisme els titulars sobre el Brexit. Una conversa entre Boris Johnson i Angela Merkel ha evidenciat que l'última proposta del primer ministre britànic és "essencialment impossible" per Irlanda del Nord.

A l'escena empresarial, la cadena de pizzeries Domino's cau un 6% després d'incomplir els pronòstics del consens amb els seus resultats trimestrals.

A nivell econòmic, l'Índex de Optimisme de la Petita Empresa dels EUA, elaborat per la Federació Nacional d'Empreses Independents (NFIB), va caure al setembre fins a 101,8 punts, "però es va mantenir històricament alt i és consistent amb una moderació en el creixement econòmic en lloc d'una recessió", assenyalen els experts de Berenberg.

ALTRES MERCATS

A altres mercats, el petroli West Texas cau un 1%, fins als 52,20 dòlars. L''or negre' ha repuntat durant els últims dies, però la debilitat de la demanda mundial està compensant qualsevol pressió alcista sobre el preu del cru.

A més, l'euro s'aprecia un 0,02%, fins als 1,0972 dòlars. I al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys baixa a l'1,51%, mentre que el rendiment del bo a 2 anys cedeix fins a l'1,42% i el del bo a 3 mesos cau a l'1,68%.

Noticias relacionadas

contador