ep nba basketball - los angeles lakers vs phoenix suns
Joe Camporeale/CSM via ZUMA Wire / DPA

La guerra comercial ha posat el dit a la llaga. La Xina ha anunciat que deixa d'emetre els partits de pretemporada de l'NBA en la seva televisió pública. I tot per un tuit. El general manager dels Houston Rockets, Daryl Morey, va recolzar els manifestants de Hong Kong a través de la xarxa social. Més tard ho va esborrar. Però el mal ja estava fet.

Plou sobre mullat per a les empreses nord-americanes al gegant asiàtic. Des de la CNBC apunten que és sempre difícil per a elles fer-hi negocis perquè corren el risc de fer enfadar el govern local amb qualsevol declaració.

El capitost de la NBA, Adam Silver, ha sortit en defensa de Morey: "Li donem suport completament tant a ell com al seu dret a exercir la llibertat d'expressió", ha afirmat.

La CCTV, tele estatal xinesa, carrega contra ells: "Estem molt insatisfets amb la postura de Silver i creiem que qualsevol discurs que desafiï la sobirania nacional no entra dins de la llibertat d'expressió", assegura la cadena a través d'un comunicat.

En un primer moment, la CCTV va amenaçar amb només suspendre la retransmissió dels partits dels Rockets en represàlia als comentaris de la seva alt executiu. Finalment, ha decidit estendre aquest veto a tota la lliga. Almenys, en pretemporada. Portarà la prohibició encara més lluny i impedirà ver la temporada regular?

L'assumpte no es queda aquí. En els llocs webs de botigues esportives com JD Sports o els comerços dels quals és propietari Alibaba ja no venen material dels Houston Rockets. Si fas una recerca, no dona resultats. Han deixat d'existir.

Noticias relacionadas

contador