brexit-londres-propose-une-solution-pan-irlandaise-sur-l-agriculture

Un acord sobre el Brexit és "essencialment impossible". És el que el primer ministre britànic, Boris Johnson, ha dit a la cancellera alemanya, Angela Merkel. En una conversa telefònica mantinguda aquest matí, Merkel ha posat com a condició indispensable a Johnson que Irlanda del Nord ha de romandre en la unió duanera de la Unió Europea (UE).

A tan sols 23 dies perquè el Regne Unit surti de la UE, el futur del Brexit segueix sent profundament incert. Tant Londres com Brussel·les busquen la manera d'evitar ser els culpables en cas que el Brexit es retardi o acabi sense acord.

A tan sols 23 dies perquè el Regne Unit surti de la UE, el futur del Brexit segueix sent profundament incert

Els líders de la UE van reaccionar amb fredor davant les propostes d'última hora del primer ministre britànic per salvar l'estancament, i tot i que les negociacions estan en curs, molts diplomàtics diuen que les possibilitats d'un acord ràpid abans del 31 d'octubre són baixes.

Segons ha publicat la revista Spectator, Johnson està preparat perquè les converses sobre el Brexit col·lapsin, una mesura de la qual culparà els líders d'Irlanda i la UE, segons un missatge d'un dels funcionaris del primer ministre. En ell, hi culpa la UE de no avançar en la qüestió de la frontera irlandesa, que ha estancat les converses durant més d'un any, i el Parlament per aprovar una llei que apunta evitar que Johnson tregui el Regne Unit del bloc sense un acord.

Durant aquest dimarts, continuen a Brussel·les les converses sobre el pla del Brexit de Johnson, anunciat la setmana passada. "Amb molt poc terreny en comú, sembla haver-hi molt pocs beneficis en continuar negociant. El resultat més probable és que no hi hagi acord, les dues parts centraran les seves atencions en un joc de culpa i en trobar-ne el culpable", comenten en Greentarget.

TUSK RESPON A JOHNSON

El president del Consell Europeu, Donald Tusk, ha respost a Johnson a través del seu compte personal a Twitter. "El que està en joc no és guanyar un joc de culpa. Està en joc el futur d'Europa i el Regne Unit, així com la seguretat i interessos de la nostra gent. No vols un tracte, no vols una extensió, no vols revocar, quo vadis?", ha escrit.

Noticias relacionadas

contador