eeuu china

L'Oficina d'Indústria i Seguretat del Departament de Comerç dels Estats Units (BIS) ha anunciat la imposició de restriccions a les exportacions de 28 organitzacions governamentals i comercials de la Xina per suposats abusos i violacions dels Drets Humans comeses contra la comunitat musulmana uigur a la regió de Xinjiang, a l'extrem occidental de la Xina.

En un comunicat, l'Oficina d'Indústria i Seguretat ha informat que aquestes 28 organitzacions xineses han estat incorporades a la Llista d'Entitats sotmeses a restriccions d'exportació per estar implicades o per haver permès "activitats contràries als interessos de la política exterior dels Estats Units".

"Aquesta decisió imposa sotmetre les exportacions d'articles a les Regulacions Administratives d'Exportació en el cas d'entitats que han estat implicades en violacions i abusos dels Drets Humans a la campanya de la Xina contra els uigurs i altres minories ètniques musulmanes a la Regió Autònoma Uigur de Xinjiang", ha assenyalat.

Ha inclòs entre les organitzacions sancionades l'Oficina de Seguretat Pública del Govern regional de Xinjiang i 19 entitats subordinades

El secretari de Comerç dels Estats Units, Wilbur Ross, ha deixat clar que "el govern dels Estats Units i el Departament de Comerç no poden i no toleraran la brutal supressió de les minories ètniques dins de la Xina". "Aquesta acció garantirà que les nostres tecnologies, impulsades en un ambient de llibertat individual i llibertat empresarial, no són utilitzades per reprimir la poblacions minoritàries indefenses", ha assegurat.

Els Estats Units ha inclòs entre les organitzacions sancionades l'Oficina de Seguretat Pública del Govern regional de Xinjiang i 19 entitats subordinades, així com vuit organitzacions comericales. Segons la BIS, "aquestes entitats han estat implicades en l'aplicació de la campanya de repressió, detencions massives arbitràries i seguiment amb tecnologies d'última generació".

La Llista d'Entitats de les Regulacions Administratives d'Exportació identifica persones i organitzacions que estarien implicades o poden suposar un risc d'estar implicades en activitats contràries a la seguretat nacional o els interessos de política exterior dels Estats Units.

RESPOSTA DE LA XINA

El Ministeri de Relacions Exteriors de la Xina ha dit que continuarà prenent mesures fermes i resoltes per protegir la seva seguretat sobirana. Els Estats Units hauria de corregir els seus camins equivocats i deixar d'interferir en els assumptes de la Xina, va dir el portaveu del Ministeri de Relacions Exteriors, Geng Shuang.

Noticias relacionadas

contador