ep wall street senal
Bryan Smith/ZUMA Wire/dpa - Archivo

Wall Street cotitza amb noves i dures caigudes després de tancar la seva tercera setmana en vermell. Les principals borses estatunidenques es deixen portar per la correcció de les tecnològiques, l'espera d'una altra ronda d'estímuls i l'escàndol de dos bancs del país (JPMorgan i BNY Mellon) que, presumptament, han mogut fons il·lícits.

  • 38.239,98
  • -

Les notícies dels mitjans de comunicació es basen en informes d'activitats sospitoses (SAR) filtrats, presentats per bancs i altres empreses financeres a la Xarxa d'Aplicació de Delictes Financers (FinCEN) del Departament del Tresor dels Estats Units.

Segons els informes, les transaccions sumen uns 2.000 milions de dòlars que es van moure entre 1999 i 2017 que van ser assenyalats com a sospitosos pels departaments interns de compliment de les institucions financeres.

Tots els bancs estan reaccionant amb caigudes. En el cas de les entitats dels EUA, JP Morgan perd gairebé un 4% i BNY Mellon més d'un 3%.

La nova onada d'estímuls pot trigar a arribar després de la defunció de la jutgessa de la Cort Suprema, Ruth Bader Ginsburg. La seva mort pot acabar en un amarg procés de nominació del seu substitut abans de les eleccions. Trump intenta aprofitar-ho com a avantatge i ha afirmat que nominarà a algú aquesta mateixa setmana, guanyant-se les crítiques tant de demòcrates com fins i tot republicans per no respectar si més no el dol.

A l'altre costat de l'Atlàntic, l'Ibex cau amb força llastrat per la seva banca i el sector turístic. Finalment, a l'Àsia les borses han tancat també en vermell després de les caigudes d'HSBC i Standard Chartered, dos dels bancs suposadament implicats en la trama dels fons.

Noticias relacionadas

contador