floride-campagne-electorale-trump-cecil-airport

Wall Street torna al vermell aquest divendres. Els principals índexs estatunidencs cauen amb força i perden pràcticament tot el que havien recuperat el dijous després que el president dels EUA, Donald Trump, hagi donat positiu per coronavirus al costat de la seva dona i Primera Dama, Melania Trump. I les dades de l'atur de setembre tampoc no han contribuït a millorar la situació.

  • 37.753,31
  • -

El positiu de Trump està repercutint en totes les borses i mercats. El dòlar aconsegueix avançar, enmig de la quarantena de Trump i la falta dels estímuls que continuen negociant republicans i demòcrates.

En aquest sentit, la Cambra de Representants ha aprovat un paquet de 2,2 bilions de dòlars que, si no hi ha cap sorpresa, serà rebutjat pel Senat, de majoria republicana. L'ala conservadora de la política estatunidenca proposa una ronda de 1,5 bilions.

En el mercat de matèries primeres, el petroli corregeix per segona sessió consecutiva davant la renovada preocupació per un excés d'oferta.

La macro torna a ser notícia aquest divendres després de les peticions setmanals de desocupació publicades aquest dijous. El Departament d'Ocupació dels EUA ha donat a conèixer la dada d'atur de setembre, que han deixat un sabor agredolç als inversors. I és que encara que la taxa d'atur s'ha reduït al 7,9%, els llocs de treball creats s'han quedat en 661.000, molt lluny dels 800.000 esperats.

A l'altre costat de l'Atlàntic, l'Ibex retalla la seva caiguda per la important pujada d'ACS i malgrat els dubtes que ha suscitat el positiu de Trump. Finalment, l'Àsia ha tancat en vermell en una sessió atípica amb la majoria de borses (com la xinesa) tancades per festiu.

Noticias relacionadas

contador