ep el presidente de acs florentino perez
ACS

ACS negocia la venda de la seva Divisió Industrial al grup francès Vinci per 5.200 milions d'euros, segons acaba de confirmar a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Les seves accions es disparen un 20%, fins a 22,50 euros per títol.

ACS

  • 37,58€
  • -1,05%

"El valor indicatiu del perímetre de la proposta de Vinci representa un valor d'empresa d'al voltant de 5.200 milions d'euros, dels quals 2.800 milions com a mínim es pagarien en metàl·lic i la diferència podrà pagar-se en accions de Vinci o en metàl·lic", ha explicat ACS.

El grup presidit per Florentino Pérez ha explicat al regulador que Vinci "ha presentat una oferta no vinculant amb l'objectiu de negociar l'adquisició de la seva Divisió Industrial, la capçalera de la qual és ACS Servicios Comunicaciones y Energía".

El perímetre de l'operació inclouria, a més de les activitats d'enginyeria i obres, les participacions en vuit concessions (PPP) de projectes d'energia, així com la plataforma de desenvolupament de nous projectes en el sector d'energia renovable.

En dades proforma no auditades, aquestes activitats han representat el 2019 una xifra de negocis de prop de 6.300 milions d'euros, ha detallat ACS.

"Aquesta proposta ha estat examinada pel Consell d'Administració d'ACS, que ha decidit continuar les negociacions. El tancament de l'operació queda condicionat a un procés de revisió (due diligence) que es farà en els pròxims mesos", ha afegit la companyia.

Aquest procés inclourà l'examen de les actuacions necessàries per a la segregació (carve out) de les activitats que no es vendrien a Vinci, entre les quals Zero-E i 15 concessions.

"Els termes definitius d'aquesta operació es plasmaran de comú acord en l'oportú contracte al final del procés de revisió (due diligence). El projecte seria sotmès a les autoritzacions reglamentàries necessàries, particularment en matèria de competència. ACS i Vinci informaran el mercat en el moment oportú del resultat eventual de les negociacions", ha conclòs el comunicat enviat al regulador.

"Aquest moviment podria suposar un canvi en l'estratègia del grup cap al negoci d'infraestructures, on previsiblement destinaran els fons obtinguts", afirmen els analistes de Renta 4, que no obstant això reiteren el seu consell de "prudència amb aquest valor", amb un consell d''Infraponderar' en cartera.

Noticias relacionadas

contador