• Els inversors busquen actius refugis, cosa que fa que l'or s'hagi disparat a màxims anuals
trumpcoreanorte

Wall Street, que ha obert amb caigudes del 0,5%, s'ha capgirat i cotitza en signe mixt davant la tensió geopolítica que s'ha desfermat després del llançament d'un míssil per part de Corea del Nord, que ha sobrevolat el Japó. L'actuació d'aquesta ocasió ha estat qualificada com a "sense precedents" i les borses l’estan cotitzant amb temor.

  • 38.225,66
  • -

Durant les últimes setmanes, les preocupacions al voltant de Corea del Nord han disminuït a causa que les tensions semblaven haver disminuït entre el país i l’Occident. No obstant això, dimarts, el primer ministre japonès, Shinzo Abe, ha declarat que el míssil ha plantejat una greu amenaça al país del Japó, de manera que demanarà a les Nacions Unides (ONU) augmentar la pressió sobre Pyongyang. Per la seva banda, el president dels EUA, Donald Trump, ha assenyalat que "totes les opcions estan sobre la taula" per a Corea del Nord.

Els inversors han apostat aquest dimarts pels actius refugis, que pugen considerablement. Així, l'or, actiu refugi per excel·lència, ha arribat al seu nivell més alt de 2017

Amb tot això, els futurs d'accions d'Estats Units estan caient mig punt percentual després que aquest dilluns les borses tanquessin a l'altre costat de l'Atlàntic pràcticament planes. També s'estan veient afectades les borses del mercat del Vell Continent. Els principals índexs cotitzen amb caigudes superiors a l'1%. En el cas de l'IBEX 35, la caiguda és del 0,80%.

A l'altra banda, els inversors han apostat aquest dimarts pels actius refugis, que pugen considerablement. Així, l'or, actiu refugi per excel·lència, ha arribat al seu nivell més alt en aquest any 2017 després del llançament del míssil.

Després de pujar aquest dilluns un 1,5%, fins als 1.316 dòlars per unça, el metall preciós continua escalant posicions i guanya ara un altre 0,9%, fins als 1.326,9 dòlars per unça. Aquest nivell suposa el preu intradia més alt aconseguit des del 9 de novembre, segons Bloomberg. Aquest metall preciós acumula des del començament de 2017 una pujada del 15%. Les tensions amb Corea del Nord van augmentar des que Donald Trump va guanyar les eleccions, el novembre de l'any passat, i va mostrar la seva determinació de 'plantar cara' al règim de Kim Jong-Un.

D'altra banda, el dòlar segueix patint en el seu canvi contra l'euro. La moneda comunitària prologa la seva escalada fins als 1,2070 dòlars, no vistos des de l'arrencada de gener de 2015. A més, el 'bitllet verd' cau fins a un mínim de quatre mesos enfront del ien, que s'ha beneficiat de nou del seu paper d'actiu refugi.

Un altre focus d'atenció durant aquesta sessió és, de nou, el petroli. Els inversors estan atents a les conseqüències de l'huracà Harvey, que ha deixat almenys cinc morts i nombrosos danys materials al sector energètic nord-americà. Signe mixt en el preu del cru, que ha començat amb pujades del 0,5%, després que dilluns arribés a caure més d'un 2%. Així, el barril de West Texas, de referència als EUA, puja un 0,06% fins als 46,59 dòlars, mentre que el barril de Brent, de referència a Europa, cau de manera més pronunciada, un 0,66% fins els 51,55 dòlars.

Les inundacions a l'estat de Texas provocades per la tempesta tropical Harvey podrien arribar a un cost de fins a 20.000 milions de dòlars (16.605.000 d'euros) per a la indústria d'assegurances nord-americana, cosa que el col·locaria com un dels deu huracans més costosos en la història dels EUA, segons estimacions de JP Morgan Chase.

Així mateix, aquest dimarts s'ha conegut que la confiança dels consumidors es va enfortir a l'agost i es manté just per sota del màxim de 16 anys. L'índex de confiança del consumidor va pujar a 122,9, davant dels 120 revisats a mes anterior, segons ha informat el Conference Board. Segons publica Marketwatch, aquesta dada reflecteix que els consumidors se senten millor, a causa de l'augment dels preus dels habitatges, un mercat de treball saludable i les existències a prop de màxims històrics.

A l'àmbit empresarial, Best Buy ha presentat els seus comptes trimestrals. Els seus resultats han superat les expectatives dels analistes, a més, la companyia també ha elevat les seves perspectives per a l'any complet, gràcies a la forta demanda de smartphones i dispositius electrònics. Les accions de la companyia pugen un 2,8% a la preobertura de Wall Street, fins als 64,20 dòlars. Les vendes de Best Buy es van incrementar un 5,4% durant el segon trimestre que va finalitzar el 29 de juliol.

A més, cal tornar a parlar d'Apple, ja que Tim Cook, el conseller delegat de la companyia, va rebre 560.000 accions de la companyia el passat dijous, valorades llavors en 89.200.000 de dòlars (74 milions d'euros), després que la rendibilitat de les accions d'Apple s'hagi mantingut entre les que millor evolució relativa han demostrat entre els membres de l'S&P 500 durant els tres últims anys.

Noticias relacionadas

contador