• En el conjunt de 2017 l'or acumula alces del 15%
  • Els actius refugi s'activen després de l'última actuació del règim de Pyongyang
cboro1

L'or ha arribat al seu nivell més alt en aquest any 2017 després del llançament d'un míssil de Corea del Nord sobre territori japonès que ha tensat encara més les relacions internacionals i està arrossegant la renda variable (-1% de mitjana). Aquesta nova actuació del règim de Pyongyang està fent fugir els inversors cap a actius refugi i l'or és l'actiu refugi per excel·lència.

Després de pujar aquest dilluns un 1,5%, fins als 1.316 dòlars per unça, el metall preciós continua escalant posicions i guanya ara un altre 0,9%, fins als 1.322 dòlars per unça. Aquest nivell suposa el preu intradia més alt aconseguit des del 9 de novembre, segons Bloomberg.

L'or acumula aquest any una pujada del 15%. Les tensions amb Corea del Nord van augmentar des que Donald Trump va guanyar les eleccions, el novembre de l'any passat, i va mostrar la seva determinació de 'plantar cara' al règim de Kim Jong-Un. El metall preciós també ha pujat aixecat per una Reserva Federal (Fed) que sembla no tenir massa pressa en els seus plans per pujar els tipus, cosa que ha debilitat el dòlar.

"Suposant que les coses (la situació de tensió amb Corea del Nord) no vagin a més, i esperem que no, no ens sorprendria que l'or pugés uns cents dòlars durant les pròximes hores o dies", va dir a Bloomberg Jorgan Eliseu, economista cap d'Australian Bullion Co.

GUANYS PRÈVIES

Hussein Saied, cap d'estratègia de mercat d’FXTM, destaca el fet que la major part dels guanys de l'or es produïssin aquest dilluns, abans del llançament del míssil de Corea del Nord, i apunta diferents aspectes que estan propiciant les pujades de l’or. "Hi ha diversos factors que donen suport els preus. Els rendiments dels bons del Tresor nord-americans a 10 anys han estat caient des del 10 de juliol, amb descensos acumulats del 10,8%. (...) Gary Cohn té una alta probabilitat de reemplaçar Janet Yellen quan el seu mandat acabi el gener de 2018. Cohn no només espera recolzar la desregulació del sector financer, sinó també mantenir baixos els tipus per donar suport a la implementació de les polítiques econòmiques pro-creixement de Donald Trump. Això proporciona una altra raó vàlida per comprar el metall preciós", assenyala Sayed.

Aquest expert creu que els preus de l'or probablement seguiran pujant recolzats en les tensions geopolítiques i en les perspectives econòmiques. "Els 1.300 dòlars han estat un nivell crític de resistència des de començaments d'any, amb quatre intents fallits en trencar-lo. Ara, després de les pujades d'ahir, probablement es convertiran en suport".

Noticias relacionadas

contador